Emflux One
Utrip mesta · mobilno

Bilo je že kar nekaj poskusov, da bi le izdelali električno športno motorno kolo, a do zdaj še ni bilo tistega pravega, ki bi se lahko postavilo ob bok tradicionalnim bencinskim motornim kolesom. V tem trenutku je Indija največji svetovni trg za prodajo enosedih vozil. In tako nas ne preseneča, da se je ideja o električnem športnem motornem kolesu pojavila tudi tam. Emflux One je dober pokazatelj, kaj je mogoče ustvariti, ko imamo na voljo nekaj znanja in zagona.

Emflux One je rezultat trdega dela in premetene inženirske iznajdljivosti. Narediti električno športno motorno kolo je vsekakor podvig, saj je treba upoštevati več dejavnikov. Moč motorja in zmogljivost baterije sta le dva izmed teh elementov. Emfluxa One poganja elektromotor s 60 kW moči, ki je prek računalnika omejen na 53 kW (71 KM). Ima 84 Nm navora in se vrti z 8.400 obrati v minuti. Prenos se na zadnje kolo vrši prek verige, motorno kolo pa lahko doseže hitrost do 200 km/h in pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 3 sekundah.

Energijo Emflux One pridobiva iz Samsungove litij-ionske baterije z zmogljivostjo 9,7 kWh, ki se skriva na mestu, kjer bi sicer bila posoda za gorivo. To je dovolj energije za do 200 prevoženih kilometrov ali za 150 kilometrov pri konstantni hitrosti 80 km/h. Baterijo je prek hitre polnilnice mogoče napolniti do 80 % v 36 minutah in v 3,5 ure, če uporabljamo počasnejšo obliko polnjenja. Ne samo električna tehnologija, tudi ostale komponente so visokokakovostne in priznanih znamk. Zavore so izdelali pri Brembu in imajo podporo regenerativnega zaviranja, kot tudi ABS zavornega sistema. Za udobje poskrbijo Ohlinsovi blažilci, ki so nastavljivi po meri. Da gre za pametno motorno kolo, dokazuje tudi 7-palčni TFT-zaslon, občutljiv na dotik, prek katerega upravljamo navigacijo, diagnostiko, posodobitve in mobilno aplikacijo. Emflux One je trenutno zelo blizu pravemu športnemu električnemu motornemu kolesu, in če se bodo vse trditve izkazale za resnične, bo to zagotovo eno izmed bolj zanimivih motornih koles.

PREBERITE ŠE: K-SPEED FUTURE STORM: KO HONDA BROS400 DOBI PREOBLEKO IZ ZNANSTVENE FANTASTIKE

Galerija slik: Emflux One

Emflux OneOdpri galerijo

Fisker EMotion Fisker EMotion: limuzina, ki bo naelektrila ozračje 2018 Kia Ceed Nova Kia Ceed: Adijo, apostrof, in dobrodošla, praktičnost Citroën Cxperience Concept Citroën Cxperience Concept: koncept, ki napoveduje limuzino modernega časa 2018 Citroën Berlingo Novi Citroën Berlingo: nov dizajn, nova platforma, nova notranjost, nov avtomobil · · · ·