g-pte-2019-0215
Kulturni izbor · film

Najbolj pričakovana noč za televizijo, podelitev nagrad emmy 2019, ki se je odvijala v dvorani Microsoft Theater v Los Angelesu, je tudi letos zagotovila številna presenečenja in zgodovinske zmage. Kdo so zmagovalci 71. podelitve nagrade emmy 2019?

To noč so podelili nagrade emmy 2019. Skozi prestižno slovesnost, ki je letos praznovala 71. rojstni dan, so gledalce popeljali številni hollywoodski umetniki, kot so Jimmy Kimmel, Naomi Watts, Violo Davis, Sophie Turner … 71. podelitev televizijskih nagrad, ki je v celoti vključevala 32 nominacij, je tudi letos minila v znamenju presenečenj, enkratnih trenutkov in neverjetnih performansov.

Julija 2019, ko smo izvedeli, kdo je prejel največ nominaci za nagrado emmy 2019, se je središču pozornosti znašla priljubljena HBO-jeva serija Igra Prestolov, ki je nominirana kar 32-krat. Sledita ji Amazonova Čudovita ga. Maisel z 20 nominacijami in HBO-jev Černobil z 19 nominacijami. Kot je bilo za pričakovati, je serija Igra Prestolov domov odnesla nagrado za najboljšo dramsko serijo, a je v ostalih kategorijah “pogorela” (razen nagrade za najboljšo stransko igralko v dramski seriji, ki si jo je prislužil Peter Dinklage).
Zvezda večera je bila serija Fleabag, ki je prejela emmyja 2019 za najboljšo humoristično serijo, najboljšo glavno igralko v humoristični seriji, najboljšega režiserja za serijo komedije in najboljši scenarij humoristične serije.

V kategoriji glavne ženske vloge v dramski seriji je nagrado emmy 2019 prejela Jodie Comer (Killing Eve), nagrado za izjemno režijo dramske serije pa je prejel Jason Bateman (Ozark). Emmyja 2019 za najboljšega glavnega igralca v dramski seriji je letos odnesel domov Billy Porter (Pose), družbo mu je delala Julia Garner, ki je prejela nagrado za najboljšo stransko igralko v istoimenski dramski seriji. Izjemen scenarij za dramsko serijo si je letos prislužil Jesse Armstrong (Succession).

Kot je bilo za pričakovati, je letos nagrado za najboljšo mini serijo prejel Černobil (Chernobyl), ki je prejel tudi emmyja 2019 za najboljši scenarij miniserije, filma ali posebne oddaje in nagrado za najboljšo režijo miniserije ali filma. V katerogiji najboljšega televizijskega filma je sicer letos slavilo Črno ogledalo (Black Mirror).

Na oder sta ta večer stopili tudi Kim Kardashian in Kendall Jenner, ki pa sta bili tarči posmeha, ko sta v napovedi za emmyja za najboljši resničnosti tekmovalni program izjavili, da “njuna družina iz prve roke ve, kako privlačne so vsebine resničih ljudi, ki so to, kar so” in da so te vsebine “nefiltrirane in nezrežirane.” Kaj točno se je zgodilo, si poglejte v spodnjem posnetku.

1_QpGSzkrAgIdy-Kvl2jKAQg Neverjetni posebni efekti iz 19. stoletja: poglejte si prvo grozljivko iz leta 1896 Najboljše komedije vseh časov: večne filmske uspešnice, ki jih moraš videti Najboljše komedije vseh časov: večne filmske uspešnice, ki jih moraš videti WAR HORSE Top 5 predlogov za vikend: filmi, ki se bodo dotaknili vajine duše REVIEW-Ford-v-Ferrari-1 Napovednik: Matt Damon in Christian Bale sta Izzivalca (Ford v Ferrari, 2019) · ·