giphy (29)
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Andy Rubin je eden od pobudnikov za nastanek operacijskega sistema pametnih telefonov Android. Od nekdaj je sanjal o popolnem pametnem telefonu. Zato je ustanovil podjetje, ki bo izdelovalo najboljše pametne telefone na svetu. In s predstavitvijo Essential Phone PH-1 se zdi, da so njegove sanje postale resničnost.

Osnovna filozofija pristopa Essentail Phone je izdelati in trgu ponuditi najbolj optimalen in pravzaprav popoln izdelek v svoji kategoriji. Zato od njega ne morate pričakovati nič drugega kot popolno odličnost, saj že v osnovi štarta in si želi ‘skalpa’ najboljših pametnih telefonov, kot so Samsung S8, LG G6, Pixel Phone in iPhone. Tudi s ceno, ki je za vse, kar ponuja, pravzaprav smešno nizka. A o njej na koncu.

Sprednji del krasi zaslon od roba do roba, ki je seveda večji od njegovega največjega rivala – kralja zastavonoš med telefoni – Samsunga S8. Inženirjem je namreč uspelo zaslon potegnit do skrajnih robov, pri tem pa izpustiti le prostor za prednjo selfie kamero. Tako je to pravzaprav prvi telefon, ki sprednjo ploskev telefona v celoti izkorišča za zaslon. V notranjosti se skriva običajna ‘šara’, ki je kakopak odlična. Srce poganja Qualcomm 835 – odličen procesor, ki mu družbo dela 4 GB RAM-a in 128 GB prostora za shranjevanje podatkov.

Na zadnji strani se nahajata dva objektiva, ki namigujeta na dva senzorja, ki delujeta na moč podobno tehnologiji, ki krasi Huawei P9 in P10. En objektiv in senzor sta namenjena zajemanju monokromatičnih posnetkov, medtem ko je drugi namenjen barvni fotografiji. Ko svoje moči združita, dobimo odlično fotografijo. Tudi zaradi optike, ki ujame 13 milijonov slikovnih pik. Seveda je mogoč tudi zajem videa v tehnologiji 4K. Sprednja kamera ponudi 8 milijonov slikovnih pik, kar je pravzaprav standard v tem razredu. In popolnoma dovolj za najboljše možne selfije.

PH-1 naj bi bil tudi trpežnejši od konkurentov. V smislu večje obstojnosti in boljših materialov, ki naj bi zagotavljali, da so izpostavljeni deli telefona trpežnejši.

Kako zelo zaupajo v svoj izdelek, potrjuje tudi dejstvo, da so se odločili, da na telefonu ne bo logotipa proizvajalca. Tudi zato, ker si želijo ustvariti najbolj izčiščen dizajn telefona. Ta odločitev napoveduje še, da bo telefon imel prednaložen le osnovni operacijski sistem Android, brez nepotrebne programske opreme z izjemo tiste, ki jo telefon za svoje optimalno delovanje zares potrebuje.

In kako bo konkuriral v svetu, kjer kraljujejo Apple, Samsung, Huawei, LG in drugi velikani? Če ne drugega nas navdušuje ideja izdelati najboljši možni pametni telefon in ga trgu ponuditi za 699 dolarjev (624 evrov). To pa se že sliši konkurenčno, a bo na žalost letos dobavljiv le v ZDA.

Galerija slik: Essential Phone

Essential Phone PH-1Odpri galerijo
Traffic Monitor Najboljše aplikacije za nadzor porabe prenosa podatkov na mobilnih napravah HTC-cover Novi HTC U11 – pametni telefon, pri katerem ni samo zaslon občutljiv na dotik LG G6 Video: Test LG G6 – tihi favorit shutterstock_614020922 5 aplikacij, ki porabijo največ prenosa podatkov · · ·