Euro NCAP
Utrip mesta · mobilno

Euro NCAP, neodvisni evropski konzorcij, ki se ukvarja s preizkušanjem varnosti vozil, je ugotavljal, kateri so najbolj varni avtomobili 2016. V ta namen je razbil 18 novih osebnih vozil. Preverite, kateri so se izkazali za najvarnejše v svojem razredu. To so najbolj varni avtomobili 2016.

Kateri so najbolj varni avtomobili 2016? Razmišljate o nakupu novega osebnega vozila? Je varnost visoko na vaše seznamu prioritet? Potem vam bo prav prišlo poročilo, ki ga je objavila evropska agencija Euro NCAP, v katerem je objavila rezultate neodvisnih testov – avtomobile so kupili v naključno izbranih avtosalonih širom Evrope – in razglasila najvarnejše avtomobile v svojem razredu.

Pri ocenjevanju so med drugim poostrili ocenjevanje sistema za samodejno zaviranje (zdaj med drugim preverjajo, kako učinkovito avto zazna pešca in prepreči nalet ter ublaži posledice). Na tem področju je blestela nova Toyota Prius, pohvalili pa so tudi Seat Ateco.

PREBERITE ŠE: Euro NCAP: to so najvarnejši avtomobili leta 2015

Tokrat so pri Euro NCAP uničili 18 novih osebnih vozil, ki so jih čelno zaletavali v zid in bočno v steber. Med njimi so se za najbolj varne v svojem razredu izkazali Toyota Prius, Hyundai Ioniq in Volkswagen Tiguan.

Velja dodati, da Euro NCAP ocenjuje le modele s serijsko varnostno opremo. Ob tem je sicer pohvalil vse bolj dostopne varnostne sisteme v naboru dodatne opreme, a takšni jekleni konjiči niso prišli v poštev pri njihovih testih.

Najbolj varni avtomobili 2016:

Rezultati testov (1. del)Odpri galerijo

Hyundai Ioniq (test):


Lamborghini Aventador S Lamborghini Aventador S – Aventador zdaj s štirikolesnim krmiljenjem Pozlačena platišča z zmaji Ekstravagantna platišča, ki stanejo celo premoženje Električni skiro Xiaomi Mi Xiaomi Mi – zložljiv električni skiro, ki se zloži sam Lebdeče vozilo Beast Beast – ta antigravitacijski motocikel prihaja naravnost iz prihodnosti · · ·