Kako se je velikost mobilnih telefonov spreminjala skozi čas?
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Mobilni telefoni so od svojega pojava prehodili dolga pot. Tehnologija je namreč v tem času izjemno napredovala zato danes v pametni telefon spravimo vse, za kar smo nekoč potrebovali celo pisalno mizo prostora. Vzporedno s tehnološkim napredkom in trendi se je spreminjala tudi velikost mobilnih telefonov. Ta je sprva vztrajno padala do točke, ko so se začeli pojavljati zasloni na dotik oziroma pametni telefoni. Od tedaj je šla krivulja velikosti zopet navzgor. Zdaj se zdi, da smo našli tisto idealno? Pa smo jo res?

Mobilni telefoni so v devetdesetih let, ko so postali dostopni tudi za navadne smrtnike, skokovito rasli v priljubljenosti, hkrati pa so se vse bolj krčili. Trend se je v prid večjih mobilnih telefonov zopet obrnil približno deset let nazaj, s to razliko, da niso bili več težki in okorni. In čeprav v današnji družbi mobilni telefon ni več luksuz ampak nuja, ni bilo vedno tako. V devetdesetih si je še marsikdo verjetno mislil, da nikoli ne bo imel denarja, da bi si kupil tovrstno napravo, za katero se je zaradi velikosti, teže in oblike zdelo, da zanjo potrebujete tudi orožni list.

PREBERITE ŠE: Najgrši mobilni telefoni vseh časov

V simpatični grafiki preverite, kako se je mobilni telefon iz ”cigla” telefona preobrazil v pametno napravo z vitkim stasom in kako so zaslonu z leti zrasle ”ambicije”. Kaj pravite, kakšen bo trend v naslednjih petih letih? Bodo telefoni še večji ali se vračamo k bolj žepnim različicam?

Modularni etui Nexpaq Nexpaq: Po modularnem telefonu prihaja zdaj tudi prvi modularni etui Najgrši mobilniki na svetu Najgrši mobilni telefoni vseh časov Fonkraft je prvi nizkocenovni modularni pametni telefon. Fonkraft – prvi modularni telefon, ki si ga bo lahko privoščil vsak Turing Phone - Wolverine med pametnimi telefoni Turing Phone- pametni telefon, ki je močnejši kot jeklo ·