prikazna
Utrip mesta · mobilno

Podjetje E.ON si je s svojo promocijsko akcijo Freedom is electric oziroma Električna svoboda zadalo sila ambiciozen cilj, ki bo še posebno všeč navdušencem nad električnimi prevoznimi sredstvi. Do leta 2020 si namreč želijo zgraditi mrežo 10.000 hitrih polnilnic po Evropi.

V promocijskem videu smo priča najboljšemu in najzanimivejšemu, kar v tem trenutku poganja električna energija. Vidimo lahko superšportno motorno kolo, ki doseže vrtoglavih 350 km/h, in na svetu edinstven tako imenovani “monster truck”. Podjetje E.ON, ki se ukvarja z dobavo električne energije, namerava zgraditi ultrahitre električne polnilnice z močjo 150 kW z možnostjo nadgradnje do 350 kW. To pomeni, da bi se baterija, ki lahko shrani dovolj energije za okoli 400 kilometrov vožnje, napolnila v zgolj 20 oziroma 30 minutah.

Video je bil posnet v puščavskem okolju, v katerem se predstavijo prevozna sredstva, ki so tradicionalno veliki porabniki goriva. Z akcijo “Freedom is electric” so želeli pokazati, da je tudi te bencinske požeruhe mogoče predelati na ekološki električen pogon. Predelali so jih posamezniki ali manjša podjetja, ki jim je skupno navdušenje nad električno obliko prevoza. In še zanimivost, ne samo, da so pred kamero električna vozila, ta so bila uporabljena tudi za prevoz kamere, žerjavov in druge snemalne tehnologije. Za pripravo tega video tako niso porabili niti kaplje naftnih derivatov.

Poleg supermotornega kolesa smo v videu priča še ogromnemu “Gigfoot#20″, “monster trucku”, ki ga poganja 30 baterij, s skupno napetostjo 360 voltov. Dodatnih 6 baterij je potrebnih le za poganjanje zavor in volanskega mehanizma. Opazili boste tudi superavtomobil Tachyon Speed, ki prihaja iz podjetja Raesr. Razvit je bil tako rekoč iz “nule“, da bo najboljši na cesti in dirkališču. Imel naj bi več kot 1.250 konjskih moči in naj bi od 0 do 100 km/h pospešil v manj kot 3 sekundah. Od 0 do 200 km/h pospeši v 7 sekundah, končna hitrost pa je več kot 390 km/h.

Video je več kot očiten dokaz, da bo električna prihodnost zanimiva in prav nič dolgočasna, kot so se bali skeptiki. Treba se bo odpovedati vonju po bencinu in zvoku motorja na notranje zgorevanje, a bomo pridobili marsikaj drugega. Če ne drugače, je že samo občutek pri pospeševanju električnega avtomobila doživetje posebne vrste.
PREBERITE ŠE: LAMBORGHINI TERZO MILLENNIO JE AVTOMOBIL ZA TRETJE TISOČLETJE

Galerija – Evropi se nasmiha svetla električna prihodnost

Evropi se nasmiha svetla električna prihodnost.Odpri galerijo

Hyundai Kona Hyundai Kona: nov segment, nov slog, novi cilji 2018 Ducati Panigale V4 2018 Ducati Panigale V4: nova era za Ducati Ferrari GTC4Lusso Novitec Ferrari GTC4Lusso Novitec: ko “družinski” Ferrari, postane preveč “družinski” Lamborghini Terzo Millennio Lamborghini Terzo Millennio je avtomobil za tretje tisočletje · · · ·