Evrovizija 2019: drugi polfinalni večer
Kulturni izbor · glasba

Drugi polfinalni večer Evrovizije 2019 bo potekal dva dni po prvem večeru, 16. maja, na odru pa se bo predstavilo 18 držav. In kateri glasbeniki nas bodo zabavali?

Kot smo že pisali, se bo na prvem polfinalnem večeru predstavilo 17 držav, 10 se jih bo uvrstilo v finale. Drugi polfinalni večer Evrovizije 2019 bo v znamenju 18 držav, in sicer se bodo predstavile Armenija, Irska, Moldavija, Švica, Latvija, Romunija, Danska, Švedska, Avstrija, Hrvaška, Malta, Litva, Rusija, Albanija, Norveška, Nizozemska, Makedonija in Azerbajdžan.

Izrael bo izbor za pesem Evrovizije 2019 gostil že tretjič, saj so pred tem organizirali tekmovanje leta 1979 in 1999. Na festivalu se bo skupaj predstavilo 41 držav, med njimi 18 moških, 14 žensk, šest skupin in trije dueti.

Zanimivo je, da bomo na odru slišali 18 različnih jezikov. Do leta 1999 je sicer veljalo pravilo, da udeleženci morajo peti v nacionalnem jeziku, danes pojejo v jeziku, ki ga sami izberejo in v večini primerov je to angleščina. 32 držav se je odločilo, da bodo besedila njihovih pesmi v angleškem jeziku, slišali bomo pa še 18 tujih jezikov (vključno s slovenščino), kot so nemščina, italijanščina, poljščina, srbščina, španščina, turščina

Stavnice napovedujejo uvrstitev v finale Nizozemski, Švedski, Rusiji, Švici, Azerbajdžanu, Malti, Armeniji, Norveški, Danski in Albaniji.

Prvo mesto v finalu pa naj bi pripadlo Nizozemski, drugo Švici, tretje pa Rusiji!

Kdo so drugi polfinalisti?

1. Armenija: Srbuk – Walking Out

2. Irska: Sarah McTernan – 22

3. Moldavija: Anna Odobescu – Stay

4. Švica: Luca Hänni – She Got Me

5. Latvija: Carousel – That Night

6. Romunija: Ester Peony – On A Sunday

7. Danska: Leonora – Love Is Forever

8. Švedska: John Lundvik – Too Late For Love

9. Avstrija: PÆNDA – Limits

10. Hrvaška: Roko – The Dream

11. Malta: Michela – Chameleon

12. Litva: Jurij Veklenko – Run With The Lions

13. Rusija: Sergey Lazarev – Scream

14. Albanija: Jonida Maliqi – Ktheju tokës

15. Norveška: KEiiNO – Spirit In The Sky

16. Nizozemska: Duncan Laurence – Arcade

17. Makdonija: Tamara Todevska – Proud

18. Azerbajdžan: Chingiz – Truth

Evrovizija 2019: prvi polfinalni večer Evrovizija 2019: prvi polfinalni večer shutterstock_1198876087 To je najboljše glasbeno obdobje v vsej zgodovini glede na raziskavo laibach Koncert: Laibach z albumom The Sound of Music v Cankarjevem domu event24-djt_bit_halloween_scooter-foto_scooter_press1 V Slovenijo prvič prihajajo nemški rejverski velikani Scooter ·