ef8d9e81241237.5cf93df9899a5 (1)
Utrip mesta · mobilno

Avtonomna vožnja nam bo v prihodnje odprla marsikatera vrata in ponudila mnogo novih možnosti – eno izmed takšnih sta si zamislila oblikovalca Bene Distler in Felix Marx v obliki avtonomnega električnega avtomobila EXIGEN, ki bo poskrbel tudi za prtljago.

Koncept se imenuje EXIGEN, njegovo poslanstvo pa bo udoben prevoz potnikov in njihove prtljage. Za to bi imel na voljo celo robotskega ‘butlerja’, ki bo poskrbel za pomoč pri prenašanju in dvigovanju prtljage v avtomobil ali iz njega. Robotski pomočnik deluje kot nekakšna ‘paleta’, k s pomočjo pametne tehnologije sledi človeku in mu ‘nosi’ prtljago.

Oblikovalca sta sodelovala s podjetjem Brose, ki je eno izmed vodilnih mehatroničnih podjetij v avtomobilski industriji. Futurizmu primerno je oblika avtomobila EXIGENaerodinamična in ponuja različne stopnje zatemnitev stekla, kar je seveda odvisno od želja in potreb posameznika, ki avtonomni avtomobil uporablja. Štirje sedeži so popolnoma prilagodljivi in jih lahko poljubno premikamo.

Različica s podaljšano medosno razdaljo bo ponudila več prostora v notranjosti ali več prtljažnega prostora. Koncept med drugim prinaša več pametnih rešitev. Opremljen bo z visoko zmogljivim elektromotorjem, za potrebe polnjenja pa bo mogoče uporabljati tudi indukcijo. P

rav vsi avtomobili bodo povezani v oblak EXIGEN, kjer se bodo sinhronizirali z uporabnikovim koledarjem in s tem zagotovili popolno storitev.

Galerija: EXIGEN

EXIGEOdpri galerijo

DS X E-TENSE DS X E-TENSE: asimetrična zverina, ki je postala resničnost Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition Bentley Continental GT Convertible Number 1: poklon legendi iz leta 1929 XUIOGRUA6ZCBLDFWBUKQYP3BAM Najbolj neverjetne najdbe pozabljenih klasikov, ki so jih prodali za milijone Ford Puma Nova Ford Puma: znano ime, ki pripravlja velika presenečenja ·