Aplikacija Facebook Lite
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Facebook in pametni telefon sta postala kot rit in srajca. Vse več uporabnikov namreč uporablja najbolj popularno družbeno omrežje na poti, prek namenske aplikacije. Toda Facebook je požrešna zadeva in nimajo vsi najzmogljivejšega pametnega telefona. In ker so nizkocenovniki v zadnjem času preplavili tržišče, tem uporabnikom Facebook zdaj prihaja nasproti z ”dietno” različico mobilne aplikacije, ki ne potrebuje tako hitre povezave v splet in zmogljive strojne opreme.

Coca-Cola ima svoj Zero, Facebook ima zdaj Lite. Facebook Lite je namreč nova, ”dietna” različica mobilnega Facebooka, ki je pisana na kožo nizkocenovnim pametnim telefonom Android. Tako bodo lahko tudi ti uporabniki zdaj brez težav dostopali in uporabljali to priljubljeno družbeno omrežje na poti.

PREBERITE ŠE: Riff – Facebook aplikacija za skupinske video posnetke

Aplikacija je bila do sedaj na voljo le v državah v razvoju (Nepal, Nigerija, Sudan, Šrilanka, Bangladeš, Vietnam, Zimbabve,…), zdaj pa bo svoje 1 MB težke lovke (klasična mobilna verzija sicer ”tehta” kar 97 MB) začela stegovati po celem svetu (Evropa, Latinska Amerika, Afrika in Azija). Z njo počasna povezava v svetovni splet, malo sistemskega pomnilnika in šibek mobilni signal ne bodo več predstavljali težav za uporabo Facebooka na Androidu. Res pa je, da se boste morali odpovedati ogledom video posnetkov, sicer najbolj rastoči ”branži” Facebooka a hkrati največjemu potrošniku sistemskega pomnilnika.

Do neskončnosti in naprej - Google Photos Google Photos ponuja neomejeno shranjevanje fotografij in videoposnetkov Triglav-DRAJV-Statika-1000x500-px-NEW-2 Zavarovalnica Triglav – s sodobno tehnologijo do varnejše vožnje Vremenska aplikacija izpod prstov Miki Mustra. Vreme z Mikijem Mustrom – Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik kot liki v vremenski aplikaciji cover-cv ValueMyCV – aplikacija, ki izračuna plačo, ki bi jo morali prejemati v službi