sixmijuri
Utrip mesta · destinacija

Luksuzen in fantastičen safari kamp Mahali Mzuri, ki je v lasti Richarda Bransona, se nahaja 240 km zahodno od Nairobija v Keniji. Postavljen je v naravni rezervat Maasai Mara in gostom omogoča pristen in neposreden stik z naravo ob pogledu na redke vrste afriških živali. S terase hotela lahko opazujete migracijo antilop iz narodnega parka Serengeti, enega najbolj zanimivih narodnih parkov v Afriki.

Lastnik hotela oziroma luksuznega safari kampa, multimiljarder Richard Branson to doživetje opisuje kot eno glavnih čudes, ki ga mora doživeti vsak svetovni popotnik. Hotel sestavlja 20 šotorov, ki spominjajo na apartmaje.

Notranjost posameznega šotora je oblikovana v klasičnem safari stilu z uporabo lesa. Mehka ležišča s snežno belimi zavesami dajejo interierju svežino in romantično vzdušje. S terase hotela ali pa kar med plavanjem v bazenu lahko opazujete redke vrste živali, ki se prosto gibajo med drevesi na območju parka.

Razvoj hotela je bil načrtovan z minimalnim vplivom na okolje in daleč stran od množičnega turizma. Ustanovljen je bil v sodelovanju s sosednjimi skupnostmi. Za delo najema lokalne delavce in z uporabo lokalnih materialov prispeva k trajnostnemu razvoju. Gostje se lahko dvakrat dnevno udeležijo vodene ture, ali pa jim omogočijo izlet do lokanih vasi.

Več fotografij safari kampa Mahali Mzuri si oglejte v galeriji.

Odpri galerijo
SteBo_MG_8431_Hi Betahaus v Berlinu – co-working v stičišču inovativnih ljudi 5 Aleš Komovec Slovenija je najlepša država na svetu! 468713747 Prvomajska potovanja & Eksotične destinacije Galleria_Vittorio_Emanuele_II_Milan_May_2009 14 svetovno znanih nakupovalnih avenij