Fantje, čas je, da priznate: kaj je ‘poletni penis’ in ali je resničen?
V zraku · buzz buzz

Glede na to, da je nad nami vročinski val, je morda razumljivo, da so nekateri izgubili stik z resničnostjo. Zakaj? Moški po svetu namreč trdijo, da se v vročih dneh njihovo mednožno bogastvo nekoliko poveča. Je to res?

Vsi vemo, da se genitalije na mrazu nekoliko skrčijo in morda bi bilo logično domnevati, da se z dvigom temperatur morda celo povečajo. ‘Poletni penis’ je namreč ravno to: posamezni moški namreč trdijo, da uživajo v prednostih vročih dni prav v spalnici, svoje izkušnje pa delijo prek Facebooka in Reddita.

Nek anonimnež je zapisal: “Vem, da je moj večji, poleti imam boljše erekcije. Pozimi je ravno obratno.” Drugi so se strinjali: “Samo še en del homeostaze tvojega telesa, ki poskuša bolje regulirati idealne temperature.” Nekateri so se tej teoriji zavezali do te mere, da so bili kot dokaz pripravljeni deliti natančne meritve: “Moja polna velikost poleti je lahko dobrih 10 centimetrov, pozimi se lahko skrči na 5 centimetrov, še posebej, če so temperature okoli  –10 stopinj Celzija.”
Kljub prepričanju, da je to resničen pojav, se moški zanj nikoli niso spomnili imena. To se je spremenilo, ko je pojav poimenovala Tracy Moore iz revije MEL, in sicer ‘poletni penis’.

A vseeno je na mestu vprašanje, ali je to resnično biološko  dejstvo. Pri NHS menijo, da “dolžina mehkega penisa zelo variira, na primer glede na to, kako mrzel je prostor”. Torej povezava med velikostjo in temperaturo obstaja.

Dr. Kenny Livingstone, zdravnik pri ZoomDoc, pravi, da ima anatomsko to smisel. “Ko je vroče, se lahko krvne žile (kapilare), ki oskrbujejo kožo s krvjo, razširijo. To dovoljuje večji pretok krvi, kar daje videz otečenih okončin, vključno, v tem primeru, penisa.”

A dr. Preethi Daniel z London Doctors Clinic se s tem ne strinja popolnoma. Čeprav se telo zaradi temperature spreminja, to še ne pomeni, da penis ‘raste’. “Penis ne raste med poletjem, prav tako se ne skrči pozimi. Očitna razlika v zaznavanju velikost je preprosto način, kako poskuša naše telo obdržati optimalno temperaturo. To se imenuje termoregulacija.” Daniel še dodaja: “Morda ste opazili, da se vaši kronski dragulji skrijejo, ko je mrzlo, saj poskušajo krvne žile na površini kože ohraniti toploto, in možno je, da se žile razširijo, ko sproščajo toploto. Podobno se zgodi, ko se potite na glavi. A če poleti vaše čelo ne zraste, potem ne raste niti vaš penis.”

mg-cthu-225520-unsplash To so 3 najboljše države za digitalne nomade, ki delajo prek spleta RISANI JUNAKI Ilustrator prikaže smešno plat risanih junakov … in ti so popolnoma drugačni, kot jih poznamo PR3i Po dopustu z veseljem v službo 8 stvari, ki jih morate vedeti, preden se odpravite na tetoviranje To morate vedeti, preden se odpravite na tetoviranje! · ·