Skulpture iz morskih odpadkov
V zraku · buzz buzz

Morski odpadki so svetovni problem in resno ogrožajo obalno in morsko okolje po vsem svetu, tudi pri nas. Niso le estetski problem, saj so resna grožnja za ribe, morske ptice, plazilce in sesalce, pa tudi za čolne in obalo, zato so klici po odgovornem ravnanju z odpadki vse glasnejši. Svoj glas za krepitev etičnega odnosa do okolja je pristavila tudi umetnost, ki je bila vedno kanal oziroma sredstvo za reflektiranje, kritiko in ozaveščanje. Washed Ashore, ameriška organizacija, je na problematiko opozorila z gromozanskimi skulpturami, v celoti narejenimi iz morskih odpadkov.

Skulpture iz morskih odpadkov so delo oregonske organizacije Washed Ashore, dve pa je pristavil Xandi Kreuzeder. Vznemirljiva dela so opomin in kritika pretirane rabe plastike, ki je ‘kuga’ našega planeta; ves material za izdelavo teh fascinantnih skulptur je prišel z morske obale in ne iz trgovin z umetniškim materialom.

PREBERITE ŠE: Nenavadne ledene skulpture v viskiju

Skulpture iz morskih odpadkovOdpri galerijo
Zveza in priejateljstvo Kako tudi v zvezi obdržati svoje prijatelje? Tek Si pretekel Ljubljanski maraton? Koliko časa boš zdaj opeval svoj dosežek? Klepet 10 načinov, kako postati boljši v klepetu Zara Najbogatejši človek na svetu ni več Bill Gates, ampak oče Zare! ·