Father's Nursing Assistant: zdaj lahko tudi moški podoji otroka
V zraku · buzz buzz · V zraku · tehnologija

O aktivnejšem vključevanju očetov v proces odraščanja njihovih otrok se v sodobnosti govori veliko – na Japonskem se potrebe po razbremenjevanju mater očitno še predobro zavedajo, zato so naredili napravo Father’s Nursing Assistant, s katero lahko zdaj tudi moški podoji otroka.

Oče lahko stori za otroka čisto vsako stvar kot mater, le rojevati in dojiti ne more. Zahvaljujoč novi napravi, ki jo je razvilo japonsko podjetje Dentsu, bodo v bližnjih prihodnosti lahko tudi očetje dojili.

Father’s Nursing Assistant je pripomoček, katerega cilj je omogočiti očetom, da pomagajo pri stresnih nalogah, ki so običajno rezervirane za matere (dojenju). Da bi jih osvobodili bremena, so ustvarili snemljivo oprsnico z rezervoarjem za mleko, narejeno v obliki ženskih dojk – v eni dojki je rezervoar, v drugi pa silikonska bradavica, iz katere otrok je.

Ustvarjalci naprave Father’s Nursing Assistant pravijo, da je v zgodnjih fazah otrokovega odraščanja vse usmerjeno na dojenje in spanje, zato so želeli ustvariti napravo, s katero bi razbremenili utrujene matere, ki lahko v času, ko očetje dojijo, spijo.

Naprava je ustvarjena v skladu z nasveti pediatrov in varušk, ki trdijo, da se otroci radi dotikajo prsi mater, medtem ko jih dojijo, saj jih mehkoba in toplota pomirjata, zato se naprava ogreva in tako simulira toploto materinega telesa.

Naprava je povezana s pametnim telefonom, ki meri podatke o pogostosti hranjenja. Kako deluje, si oglejte v spodnjem videozapisu.

shutterstock_105719558 Želiš živeti srečnejše življenje? Nasmej se, pravi znanost! lua-coralina-vghrHwDfo1o-unsplash Pazi, komu zaupaš: astrološka znamenja, ki ne znajo čuvati skrivnosti high-art-2019-natural-cannabis-company-17 High Art 2019: izvenzemeljske umetnine, ki jih je navdihnila konoplja Le enkrat so jih pokazali: skrivni talenti zvezdnikov Le enkrat so jih pokazali: skrivni talenti zvezdnikov ·