Feher ACH-1
Utrip mesta · mobilno

Neštetokrat se je že zgodilo, da v najhujši pripeki motoristi z zavidanjem pogledujejo proti kabinam avtomobilov, v katerih klimatska naprava opravlja svoje delo in omogoča potnikom hladnejše in bolj udobno okolje. Zdaj ni več nujno, da je temu tako, saj smo dobili prvo čelado z vgrajeno ‘klimatsko napravo’ na svetu. Čelada Feher ACH-1 bo poskrbela za hladno glavo tudi v najbolj vročih poletnih dneh.

Vsak motorist se na vroč poletni dan sprašuje, ali je bolje imeti odprt vizir, da ga veter vsaj malo ohladi, ali je bolje trpeti vročino in ne imeti bližnjega srečanja z letečimi žuželkami. Ta vprašanje ni več aktualno, saj smo le dobili čelado, ki ima vgrajeno klimatsko napravo. Čelada Feher ACH-1 ima na zadnjem delu integrirano klimatsko napravo in je opremljena z vsem potrebnim, kar potrebujete, da jo priključite na baterijo motorja. Čelada uporablja podobno tehnologijo, kot jo uporablja Bentley ali Ferrari za hlajenje sedežev. Feherjev sistem Tubular Spacer Fabric enakomerno razporedi hladen zrak po notranjosti čelade.

Klimatska čelada ne deluje po principu pihanja hladnega zraka, temveč stremi k temu, da zniža temperaturo v notranjosti čelade, s pomočjo že omenjene hladilne tehnologije. Čelada lahko zrak v notranjosti ohladi do temperature, ki je od 10 do 15 stopinj nižja, kot je zunanja temperatura. Ko je glava ohlajena, se tudi telo ne bo tako močno segrelo oziroma se bo segrevalo občutno počasneje. Čelada je primerna za uporabo tudi v slabem vremenu, a vam pri Feherju takšno početje vseeno odsvetujejo, vsaj ko gre za uporabo med močnimi nalivi.

Običajne klimatske naprave nimajo majhne teže in tista v čeladi, po takšnem sklepanju, ne more biti kaj veliko boljša. A na srečo temu ni tako. Kljub klimatski napravi je čelada še vedno povsem funkcionalna in tehta le 1.450 gramov. Čelada je bila skonstruirana z namenom, da bo imela pritrjeno hladilno napravo in ne gre zgolj za že obstoječo čelado, na katero bi preprosto nataknili nekaj tehnologije. Čelada je narejena iz trdnih in že preverjenih kompozitov in ima vse potrebne certifikate. Prvo čelado s klimatsko napravo na svetu si lahko naročite prek spletne strani, zanjo pa bo treba odšteti 599 ameriških dolarjev. Lahko je obarvana v mat ali svetlečo barvo, ob nakupu pa je že opremljena s prozornim vizirjem, ki ima premaz proti megljenju in praskam. Poleg boste dobili še nahrbtnik za lažje prenašanje čelade.

Galerija slik – Feher ACH-1

Feher ACH-1Odpri galerijo
Audi A6 Novi Audi A6: poslovnež je že na voljo v Sloveniji Kalashnikov CV-1: je to superšportni električni avtomobil, ki bo konkuriral Tesli? Kalashnikov CV-1: je to superšportni električni avtomobil, ki bo konkuriral Tesli? Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow: nova era srebrnih puščic Bugatti Divo Bugatti Divo: 40 pregrešno dragih mojstrovin · · ·