Utrip mesta · kulinarika

Projekt FerFud, ki je lani razveseljeval slovenske ulice, se vrača tudi letos. Tokrat s prenovljenim konceptom, saj FerFud tovornjaček išče chefa z veliko idejo. Razpis je že odprt, kandidati lahko prijave oddajo do 10. aprila.

Kdo je lahko Ferfud chef?

Naloga kandidatov je pripraviti predlog za dve glavni jedi in sladico, jih na zanimiv način poimenovati ter posneti video s predstavitvijo sebe in svojega celotnega koncepta. Prijavijo se lahko tako posamezniki kot par, ki bodo morali žirijo prepričati s svojo kulinarično idejo. Rok za oddajo prijav je 10. april. Že dan kasneje bo žirija izbrala tri do pet kandidatov, ki bodo 12. aprila na Dvoru Jezeršek v živo predstavili svoje ideje in skuhali predlagane jedi. Zmagovalca bodo izbirali člani strokovne žirije in spletno občinstvo: od 12. do 17. aprila bo na spletni strani projekta www.ferfud.si potekalo spletno glasovanje za najljubšega kandidata. FerFud chef 2016 bo znan 18. aprila.

PREBERITE ŠE: FerFud: Najbolj fer kulinarična izkušnja na slovenskih ulicah

Kaj čaka zmagovalca?

Zmagovalca FerFud razpisa čaka intenzivno šolanje na Kuharski akademiji Jezeršek, pri sestavljanju jedi ga bodo vodili mentorji, najboljši slovenski chefi, med njimi Janez Bratovž, Vesna Čarman, Luka Jezeršek, Gregor Jurkovič, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič, Uroš Štefelin in Gregor Vračko. Prejel bo denarno nagrado v višini 10.000 evrov in mesečno plačilo za obdobje trajanja projekta. FerFud tovornjaček bo dobil dodatno ime in preobleko, skladno z idejo novega zmagovalca.

Ferfud ostaja fer

FerFud tovornjaček bo z novim chefom in Mitjo svojo kulinarično potovanje po Sloveniji začel v mesecu maju in nove jedi ponujal vse do septembra. Sam koncept projekta FerFud ostaja enak kot v preteklem letu, jedi oziroma fini grižljaji bodo sestavljeni iz izključno kakovostnih Hoferjevih sestavin. Možno jih bo plačati bodisi z objavo na Facebooku ali Twitterju ali po minimalni ceni, ki bo enaka prodajni vrednosti njenih sestavin. FerFud nadaljuje tudi svojo dobrodelno noto. Celoten prihodek projekta bo namenjen otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Zakrknjeno jajce Kuhinjski trik: kako pripraviti več zakrknjenih jajc hkrati? Jajčne lupine Ideje za uporabo jajčnih lupin Jajce v obliki srca Kako iz pirha narediti jajce v obliki srca? Lizike s pravimi cvetovi Lizike s cvetovi