Ferrari 488 Pista Spider
Utrip mesta · mobilno

Ferrari je predstavil svojega petdesetega kabrioleta, ki ima poleg vsega še najmočnejši V8 motor, ki je kadarkoli prišel iz te tovarne.

Ferrari 488 Pista Spider je kot njegov kupejevski brat prava paša za oči, poleg tega pa ima pod pokrovom enako močno konjenico. Najmočnejši V 8-valjni motor, ki je kadarkoli zapeljal iz Ferrarijeve tovarne, ima 3,9 litra prostornine, 720 konjskih moči in 770 njutonmetrov navora. Zaradi dodatne ojačitve, ki jo srečamo pri vsakem ‘zgoraj brez’ avtomobilu, je Pista Spider težji za 91 kilogramov. A v trenutku, ko odmislite streho in neovirano poslušanje simfonije V8 motorja, se zaradi dodatne teže ne boste prav nič obremenjevali.

Če vam dodatna teža predstavlja oviro, si lahko oddahnete. Ferrari je dodal v ponudbo posebna 20-palčna platišča, ki so narejena iz karbonskih vlaken in imajo za 20 % manjšo težo v primerjavi z aluminijastimi platišči. Odstranili so še tepihe in jih nadomestili z aluminijasto podlogo, ‘ročaj’ na voznikovih vratih pa ni nič drugega kot preprosta usnjena zanka. Cena v tem trenutku še ni znana, bo pa Ferrari 488 Pista Spider zagotovo dražji od svojega kupejevskega brata.

Galerija slik – Ferrari 488 Pista Spider

Ferrari 488 Pista SpiderOdpri galerijo

Fiat 500X Fiat 500X: osvežena podoba italijanskega mestnega križanca Audi PB18 e-tron Audi PB18 e-tron: futuristična Audijeva zverina Porsche 993 Project Gold Porsche 993 Project Gold: več kot le blišč zlata Feher ACH-1 Feher ACH-1: prva čelada s klimatsko napravo na svetu · · ·