1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Da, zdaj je tudi uradno. Ferrari bo izdelal SUV-križanca. Projekt se imenuje F16X, luč sveta pa bo ugledal leta 2021.

Pri Ferrariju so se že malce poigrali z inovativnim štirikolesnim pogonom, ki smo ga prvič lahko videli na modelu FF, pozneje pa še na njegovem nasledniku GTC4Lussu. A kljub upiranju so naposled le popustili in se odločili za izdelavo pravega SUV Ferrarija, ki bo po vsej verjetnosti imel tudi pravi štirikolesni pogon.

Kako naj bi bil ta novi SUV križanec videti, še ni znano, obstaja pa velika verjetnost, da bodo oblikovalci navdih črpali prav iz omenjenih dveh modelov. Zaradi tega je oblikovalski studio Rain Prisk Designs predstavil koncept Ferrarijevega SUV-ja, kot so si ga sami zamislil. Večja oddaljenost od tal, velik razmik med pnevmatiko in kolotekom, strešni nosilci in celo vitel so elementi, ki jih običajno nismo navajeni pri Ferrariju. Ferrariju F16X naj bi obstoječi  motor V12 iz Lussa zamenjal za  motor V8 ali celo kakšno hibridno različico le-tega. Cena naj bi znašala prek 300 tisočakov, kar je nekaj več, kot je cena GTC4 Lussa.

Hočeš ali nočeš, je bil Ferrari nekako prisiljen v izdelavo SUV-ja, saj je večina neposrednih konkurentov že naredila korak v to smer. Nekaj od teh smo izbrali in vam jih predstavljamo v fotogaleriji.

PREBERITE ŠE: BENTLEY BENTAYGA MULLINER – SUV Z RAZKOŠJEM PREDSEDNIŠKEGA APARTMAJA

Galerija slik: Ferrarijev SUV in neposredni konkurenti

Lamborghini UrusOdpri galerijo
Jaguar XJR575 Jaguar XJR575: vroča limuzinska mačka Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4² Mercedes-Benz All-Terrain 4×4²: najbolj terenski razred E Transfagarasan Transfagarasan: najboljša cesta na svetu Mazu Thirtyeight Jahta Mazu Thirtyeight, luksuz na vodi · · · ·