Ferrari F8 Spider
Utrip mesta · mobilno

Poletje gre počasi že h koncu in ko smo že mislili da se je poslovilo, so pri Ferrariju poskrbeli, da ga ne bomo tako hitro pozabili. Ferrari F8 Spider je lepotec, ki nam bo grel misli čez dolgo zimo in zaradi katerega bomo komaj čakali naslednje poletje.

Če ‘odrežemo’ streho Ferrariju F8 Tributo, bomo dobili čudovito različico ‘zgoraj brez’, ki sliši na ime Ferrari F8 Spider. Uporablja isti V8 motor, kot še bolj športno naravnani 488 Pista in pridela 720 konjskih moči in 770 Nm navora. To je dovolj, da se bo ‘kabriolet’ od 0 do 100 km/h pognal v le 2,9 sekundah in dosegel končno hitrost pri 340 km/h. F8 Spider je za 20 kilogramov lažji od svojega predhodnika in le 20 kilogramov težji od modela 488 Pista Spider. Trda premična streha se lahko zapre ali odpre v zgolj 14 sekundah, vse to pa lahko počnemo do hitrosti 45 km/h. F8 Spider je prava izbira, če se ne želimo odpovedati udobju in moči, si pa vseeno želimo malo več svobode in vetra v laseh.

Za še bolj adrenalinsko vožnjo poskrbi 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko in elektronsko nadzorovana zapora diferenciala. Le ta bo poskrbela, da bo avtomobil prilepljen na cesto, ali pa omogočila ‘odnašanje riti’, če si boste tako želeli in v nastavitvah izbrali možnost nadzorovanega ‘drifta’. Ferrari F8 spider bo na voljo že v prvih mesecih prihodnjega leta.

Galerija slik: Ferrari F8 Spider

Ferrari F8 SpiderOdpri galerijo

Ford Mustan GT Te barve avtomobilov bodo moderne leta 2020, razkrivajo proizvajalci livewire4 Najboljša električna motorna kolesa 2019 Vanquish Yachts Vanqraft VQ16 Vanquish Yachts Vanqraft VQ16: mešanica gliserja in vodnega skuterja cover-id-range Si predstavljaš? Takole futuristično bo videt modelna e-flota Volkswagen čez dobra tri leta ·