Ferrari F80
Utrip mesta · mobilno

Ferrari F80 je drzni koncept neodvisnega italijanskega oblikovalca Adriana Raelija, s katerim se je želel čim bolj približati standardom Ferrarija in Pininfarine. Ali mu je uspelo, lahko preverite v nadaljevanju.

Oblikovale Adriano Raeli je izdelal privlačen koncept Ferrari F80, ki združuje prvine Ferrarija in Pininfarine, ki ga vidi v vlogi naslednika Ferrarija LaFerrari. Superšportnika je navdihnil projekt NGAD (razvojni program vojaškega letala) in futuristične slike slikarjev, kot je Umberto Boccioni.

PREBERITE ŠE: Ferrari J50 – jubilejni Ferrari za izbrance

Tako kot slike umetnika iz 19. stoletja tudi Ferrari F80 daje občutek gibanja, čeravno je na miru. Odet je v ogljikova vlakna, poganja ga biturbo motor V8 s 1200 ‘vranci’ in ima sistem Kers za shranjevanje in sproščanje energije. Tehta pičlih 800 kilogramov. Dvosedežnik lahko od nič do 100 km/h pospeši v zgolj 2,2 sekunde, najvišja hitrost pa znaša kar 498,9 km/h!

Galerija – Ferrari F80:

Ferrari F80Odpri galerijo

Dirkalni gliser Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG GT arrrrR! Cigarette Racing Team 50’ Marauder AMG Odpiranje avtomobilskih vrat ''po nizozemsko''. Tako se pravilno odpira avtomobilska vrata Ferrari 812 Superfast Ferrari 812 Superfast je najhitrejši Ferrari v zgodovini! Peugeot Partner Tepee Electric Peugeot Partner Tepee Electric: družinski ljubljenček preklaplja na elektriko · · · ·