Ferrari Monza SP1 in SP2
Utrip mesta · mobilno

Ferrari je predstavil modela Monza SP1 in Monza SP2, ki sta prva ‘pokončna konjička’ v seriji avtomobilov z imenom Icona. Tovarna iz Maranella je predstavila moderne, izredno zmogljive ‘bolide’, ki jemljejo navdih v dirkalnih avtomobilih iz 50. let prejšnjega stoletja.

Za podobo klasičnega dirkalnika se skriva veliko več kot samo to. Ferrari Monza SP1 in Ferrari Monza SP2 sta namreč izredno hitra avtomobila. Ferrari zatrjuje, da imata boljše razmerje med težo in močjo kot katerakoli druga Barchetta. Zahvala gre karbonskim vlaknom in najmočnejšemu motorju, ki so ga kadarkoli naredili v tovarni iz Maranella. 12-valjni V motor ima 6,5 litrov prostornine in 809 konjskih moči. To je dovolj, da potrebuje Monza le 2,9 sekunde od 0 do 100 km/h. Od 0 do 200 km/h potrebuje zgolj 7,9 sekunde. Končna hitrost znaša prek 300 km/h, a glede na to, da ‘manjka’ streha in vetrobransko steklo, se bodo vozniki ob teh visokih hitrostih počutili, kot da so v bolidu Formule 1.

Ferrari Monza SP1 in SP2 sta si pravzaprav zelo podobna, največja razlika med njima pa je, da je prvi namenjen eni, drugi pa dvema osebama. Oba avtomobila sta osnovana na Ferrariju 812 Superfast. Pri Monzi SP1 je sovoznikov del prekrit s karoserijo, del za voznikom pa ima tako imenovano plavut. Pri Monzi SP2 bo imel sovoznik na voljo celo malo vetrne zaščite v obliki zelo majhnega vetrobranskega stekla. Majhna kompaktna vrata se odpirajo navzgor, skozi njih pa se usedemo za volan najnovejšega Ferrarija. A tam ne bomo našli razkošja, kot smo ga pri tej znamki vajeni, temveč zgolj nujno potrebno opremo. Avtomobila nista namenjena zgolj uporabi na dirkališču, a lahko kar dobro sklepamo, če rečemo, da bodo lastniki tam z njimi preživeli največ svojega časa. Cena v tem trenutku še ni znana, a ker gre za avtomobil, namenjen zbiralcem in pomembnim strankam, ta ne bo ravno nizka.

Galerija slik: Ferrari Monza SP1 in Ferrari Monza SP2

Ferrari Monza SP1Odpri galerijo

SPACE10 IKEA Ikea SPACE10: mobilna prihodnost po švedsko BMW iNext Bmw iNext: prihodnost je bližje, kot si mislite SEAT Tarraco SEAT Tarraco: največji izmed španskih SUV-jev bikebox24-offen_bmw BikeBox 24: varno domovanje za motorno kolo · · ·