ferrari-sergio-01
Utrip mesta · mobilno

Potem ko smo pred časom poročali o posebni omejeni seriji superšportnega dvoseda znamke Pininfarina, ki naj bi jih v sodelovanju s Ferrarijem izdelali v čast ustanovitelja te renomirane oblikovalske znamke, pa je sedaj prišla novica, da bodo izdelali šest primerkov Ferrari sergia in jih ponudili najbolj premožnim kupcem.

Ferrari sergio, prvi primerek roadsterja na osnovi 458 italie naj bi tako že prispel v Arabske Emirate, poganja pa ga enak 4,5-litrski V8, ki pa v sergiu razvije 445 kW, s čimer stotico na merilniku prekrije v le treh sekundah.

Z oblikovnega stališča v primerjavi, s pred meseci objavljenimi fotografijami študij, opazimo, da so model konkretno predrugačili. Poleg napovedanega vetrobranskega stekla, so mu namreč namenili nekoliko bolj vsakdanji in ostalim aktualnim Ferrarijevim modelom bolj soroden nos vozila, a kljub temu ohranili odprt tip vozila, kar še poudarja njegovo športno zasnovo. Na boku so zadržali tudi t.i. bicollore zasnovo, kjer je okvir odet v mat sivo barvo, medtem ko so ostali deli karoserije na voljo v številnih živih barvnih odtenkih.

Primerek, kupca iz Abu Dhabija je odet v tri različne odtenke rdeče barve, v kombinaciji s črnim pokrovom motorja in mat sivim okvirjem, v notranjosti pa prevladujete usnje in alkanta ra v črni barvi ter kontrastni – živo rdeči šivi. Na armaturni plošči pa se bohotijo vstavki iz karbonskih vlaken. Posebnost pa predstavljajo tudi tako imenovana “forged” platišča v sijoči zlati barvi.

PREBERITE ŠE: Pininfarina sergio – šest primerkov v čast velikega ustanovitelja

Koliko naj bi eden od šestih napovedanih primerkov stal, za zdaj ostaja skrivnost, smo pa že pred časom poročali, da naj bi se cene, glede na opremo gibale od 1,5 milijona evrov dalje, glede na redkost pa lahko, da bodo cene še mnogo višje.

Odpri galerijo

BMW_420d_grancoupe_test_6 City test: BMW 420d gran coupe sport – športnost kupeja, uporabnost limuzine opel_adam_uradno_10 Opel karl – opel spomladi s svojim “najmanjšim” adutom 1400109865573979051 Ferrari FXX K: 1050 podivjanih konjev iz Maranella Audi Prologue Audi Prologue – koncept v katerem odseva prihodnost audijevih modelov · ·