Ferrari SP38
Utrip mesta · mobilno

Ferrari je razkril svoj najnovejši dosežek in še enega izmed unikatnih avtomobilov, ki so namenjeni njihovim najpomembnejšim strankam. Osnovan je na Ferrariju 488 GTB in si z njim deli šasijo in pogonski sklop.

Na pisti v Fioranu so predali ključe srečnemu lastniku, ki ga je lahko že nekaj minut za tem dodobra preizkusil na zaviti progi. Zasluga za obliko in dizajn unikatnega Ferrarija SP38 gre Ferrarijevemu centru za dizajn, ki poleg Ferrarijevev ideje odseva še vizijo naročnika, ki je strasten navdušenec nad avtomobilističnim dirkanjem. Največji navdih pri novem SP38 je bil Ferrari F40, s katerim ga povezuje kričeče rdeča barva, ki je nanešena v treh slojih.

Na sprednjem delu opazimo nenavadno oblikovane žaromete, ki so bili narejeni posebej za Ferrarija SP38 in imajo izredno ozko obliko. Oblikovalci pri Ferrariju pravijo, da je zaradi spremenjenega prednjega dela vizualno večina mase nad zadnjim kolesnim parom. Ravno zaradi tega deluje SP38 tako drugačen od Ferrarija 488 GTB. Dinamiko še poveča pokrov motorja, ki tokrat nima steklene površine. Nadomestil ga je pokrov s tremi odprtinami za zrak, ki odvajajo vročino 8-valjnika. Prikriti zadnji spojler je še ena stvar, ki nas spominja na legendarni Ferrari F40. Ferrari SP38 bo javnosti prvič predstavljen 26. maja na Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Galerija slik: Ferrari SP38

Ferrari SP38Odpri galerijo
Cowboy Cowboy: električno kolo za urbane ‘jezdece’ Living Vehicle Luksuzna prikolica za glamping tvojega življenja b-kitty-a-20180316 Hello Kitty Shinkansen: Japonska bo dobila hitri vlak s slavno ‘mačko’ Bosch Boscheva ‘vesoljska’ tehnologija za varnost motoristov · · · ·