Fiat 500X
Utrip mesta · mobilno

Fiat 500X je doživel osvežitev, pri kateri razlike na prvi pogled niso tako očitne, ko pa se malce bolj poglobimo, ugotovimo, da dejansko so. Mogoče težko opazne spremembe, a zagotovo takšne, ki naredijo Fiata 500X še bolj zanimivega.

Najbolj opazna sprememba pri Fiatu 500X je gotovo v prednjih žarometih. Ti niso več ksenonski, temveč se od zdaj ponašajo z LED-tehnologijo, ki sveti za 20 % bolje kot predhodnji žarometi. Imajo povsem nov dizajn, kar naredi Fiata 500X modernejšega in poudari njegov napredek na področju tehnologije. Zadek ima ravno tako prenovljene LED-luči, a so razlike komajda opazne.

Še več sprememb je bilo narejenih na področju motorjev. Prenovljeni bencinski motorji so za 20 % bolj učinkoviti, pred tem pa so bili izpostavljeni zahtevnim vzdržljivostnim preizkusom. 3-valjni litrski motor ima 120 konjskih moči, pogon na prednji kolesni par in 6-stopenjski ročni menjalnik. Večji 4-valjni 1,3-litrski motor ima 150 konjskih moči, pogon na prednji kolesni par in 6-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko. Nova motorja sta v celoti narejena iz aluminija, da je lahko teža čim manjša, poleg tega pa sta še za 20 % tišja kot njuna predhodnika. Na voljo bo tudi že znani 1,6-litrski bencinski motor.

Dizelske motorje zastopajo 1,3-litrski s 95 konjskimi močmi, 1,6-litrski s 120 konjskimi močmi in 2-litrski s 150 konjskimi močmi. Tudi tukaj ima najšibkejši motor 6-stopenjski ročni menjalnik in pogon na prednji kolesni par, srednje močan ima prednji pogon in 6-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko, najmočnejši pa je v kombinaciji z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom in pogonom na vsa štiri kolesa.

Fiat 500X bo poleg že omenjenih novosti imel tudi kopico varnostne in asistenčne opreme in najnovejši Fiatov 7-palčni informacijski zaslon s sistemom Uconnect  in podporo za pametne telefone, navigacijo Tom Tom in zadnjo kamero. Kot je že v navadi, bo Fiat 500X tudi tokrat na voljo v več različicah, na podatke, kakšne pa bodo lastnosti posameznih različic, pa bo treba počakat še na domačo predstavitev Fiata 500X.

Galerija slik – Fiat 500X

Fiat 500XOdpri galerijo

Audi PB18 e-tron Audi PB18 e-tron: futuristična Audijeva zverina Porsche 993 Project Gold Porsche 993 Project Gold: več kot le blišč zlata Feher ACH-1 Feher ACH-1: prva čelada s klimatsko napravo na svetu Audi A6 Novi Audi A6: poslovnež je že na voljo v Sloveniji · · ·