Fido Model 1
Utrip mesta · mobilno

Ime Fido zveni zelo domače in simpatično, saj si prav vsak izmed nas pod tem imenom predstavlja kakšnega nadobudnega kosmatinca. In prav vse te lastnosti premore tudi električni skuter Fido Model 1, ki ga je poleg tega še preprosto vzdrževati in je vsestransko uporaben.

Fido Model 1 je nastal kot plod domišljije Američana Jeba Gasta, ki je imel skromno, a očitno neobstoječo željo. Zaželel si je namreč, da bi imel električni skuter, ki bi bil povsem konkurenčen običajnim bencinskim skuterjem. Zavihal je rokave in uspelo mu je izdelati e-skuter, ki je celo bolj praktičen, bolj uporaben in ima čist, preprost dizajn. Velika površina za noge ima več funkcij, najprimernejša pa je zagotovo za prevažanje večjih predmetov, ki na običajnem skuterju ne najdejo svojega mesta. Pod nogami so shranjene baterije z zmogljivostjo 2,5 kWh. Baterije je mogoče odstraniti in priključiti na katerokoli 220-voltno vtičnico, napolnijo pa se v zgolj treh urah in omogočajo dovolj energije za do 64 prevoženih kilometrov.

Elektromotor je vdelan v zadnje kolo, s tem pa tudi izgine potreba po še več premikajočih se delih in mastni verigi, ki jo običajno najdemo med motorjem in pogonskim kolesom. Elektromotor v Model 1 ima 6 konjskih moči in doseže najvišjo hitrost 72 km/h. Izumitelj pri tem zagotavlja, da je pospešek z mesta enako hiter, kot pri 200- ali 250-kubičnih bencinskih skuterjih.

PREBERITE ŠE: GOGORO JE NAJBOLJŠI SKUTER, KI GA BI MORAL IMET VSAK

Galerija slik: Fido Model 1

Fido Model 1Odpri galerijo
Evo WA Evo WA: ‘raztegljiva’ jahta Opel Corsa S Opel Corsa S: S je za strupeno Lotus Evora GT430 Lotus Evora GT430: najboljši Lotus do zdaj Čoln z jacuzzijem Čoln z jacuzzijem: sprostitev na vodi · ·