Hitri in drzni
Kulturni izbor · film

Ste vedeli, da ste filme iz visokooktanske franšize Hitri in drzni gledali v napačnem vrstnem redu? Ti namreč niso posneti v kronološkem vrstnem redu. Preden si greste torej ogledati že osmo nadaljevanje Hitri in drzni 8 (Fast and Furious), si vseh sedem prejšnjih delov oglejte v pravilne vrstnem redu.

Samo največji oboževalci filmov iz serije Hitri in drzni (The Fast and the Furious) vedo, da ti niso posneti v kronološkem vrstnem redu. S tega vidika jih torej ne bi smeli gledati v vrstnem redu, v katerem so bili posneti, ampak v sledečem: 1, 2, 4, 5, 6, 3, 7.

Poleg tega obstajata tudi dva kratkometražna filma Hitri in drzni, ki se časovno umeščata pred drugo in četrto nadaljevanje. Oba je režiral Vin Diesel, nosita pa naslov The Turbo Charged Prelude for 2 Fast 2 Furious in Los Bandoleros (glej zgoraj in spodaj).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Fate of the Furious (Hitri in drzni 8, 2017)

Posnet je tudi film Better Luck Tomorrow iz leta 2002, ki je neuradni predfilm filma franšize. V njem se nam predstavi lik Han Seoul-Oh, ko je bil ta še srednješolec. Da gre za isti karakter, sta potrdila tudi režiser Justin Lin in igralec Sung Kang, ki je igral Hana.

Zmeda z vrstni redom je nastala zaradi ponovnega zagona franšize, ki je nastopil s filmom Hitri in drzni 4 iz leta 2009 ter omenjenim likom, ki je v tretjem delu umrl, v četrtem pa se pojavil čil in zdrav. V šestem nadaljevanju Han druščini pove, da odhaja v Tokio, tretji film, Hitri in drzni: Tokio Drift, pa se odvija leta po dogodkih v filmu Hitri in drzni 6 (2013).

Če ste se zmedli, si pomagajte s spodnjim posnetkom.

Pravilni (beri: kronološki) vrstni red filmov Hitri in drzni:

  1. Better Luck Tomorrow (2003)
  2. Hitri in drzni (The Fast and the Furious, 2001)
  3. The Turbo Charged Prelude for 2 Fast 2 Furious
  4. Prehitri in predrzni (2 Fast 2 Furious, 2003)
  5. Los Bandoleros (2009)
  6. Hitri in drzni 4 (Fast & Furious, 2009)
  7. Hitri in drzni 5 (Fast Five, 2011)
  8. Hitri in drzni 6 (Fast & Furious 6, 2013)
  9. Hitri in drzni: Tokio Drift (The Fast and the Furious: Tokyo Drift, 2006)
  10. Hitri in drzni 7 (Furious 7, 2015)
Film Thor: Ragnarok (2017) Filmski napovednik: Thor: Ragnarok (2017) Kemija je bila premočna: v teh filmih so igralski pari ZARES ljubili Kemija je bila premočna: v teh filmih so se igralski pari ZARES ljubili Matrica z Willom Smithom Film Matrica, če bi v njem igral Will Smith in ne Keanu Reeves Animirani film My Little Pony: The Movie, 2017 Filmski napovednik: Moj mali poni (My Little Pony: The Movie, 2017) · · · ·