Filmi - april 2017
Kulturni izbor · film

April je filmsko bogato obrodil in ljubitelji filmov si lahko oblizujete prste. Ne le, da na velika platna prihajajo nekateri najbolj pričakovani filmi leta, tudi žanrsko je ponudba pisana kot velikonočni jajčki. Hitri in drzni 8, Izgubljeno mesto, V mreži in Varuhi galaksije 2. dejanje je samo nekaj filmov, ki jih ne smemo spregledati.

Aprilske filmske poslastice 2017:

V velikem slogu (Going in Style)

6. 4. 2017 / Kolosej
(ZDA, 2017)
Komedija, kriminalka
Režija: Zach Braff. Igrajo: Michael Caine, Morgan Freeman, Alan Arkin, Joey King, Matt Dillon, Ann-Margret, Maria Dizzia, Josh Pais, Katlyn Carlson, Nick Austin, Olli Haaskivi, Marlon Perrier, James Brickhouse, Marc Chouen, Joe Dolinsky.

V velikem slogu je duhovita in hkrati ganljiva zgodba o treh starejših moških in dolgoletnih prijateljih – Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) and Al (Alan Arkin) –, ki živijo skupaj in imajo preveč časa ter premalo dela. Ko zamrznejo njihove pokojnine, se odločijo, da oropajo banko, ki je kriva za to, in dobijo svoj denar nazaj. To jim napolni življenje z energijo in močjo, ki je prej niso poznali.

Hitri in drzni 8 (The Fate of the Furious)

13. 4. 2017 / Cineplexx, Kolosej
Akcijski film
(ZDA, Japonska, Francija, Kanada, Ameriška Samoa, 2017)
Režija: F. Gary Gray. Igrajo: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Scott Eastwood, Lucas Black, Helen Mirren, Jordana Brewster, Kurt Russell, Michelle Rodriguez, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky, Kristofer Hivju, Tyrese Gibson, Lee Hodge.

Dirkaška ekipa, zbrana okoli Dominica, se vrača na velika platna. Osmo poglavje visokooktanske franšize je prvi del nove trilogije. Režiral ga je F. Gary Gray, ki se je podpisal pod film Straight Outta Compton. Družini Hitrih in drznih sta se pridružili dve oskarjevki, in sicer Charlize Theron (v vlogi glavne negativke), ki se je ‘vihtenja’ volana naučila v filmu Pobesneli Max: Cesta besa, ter zimzelena Helen Mirren. Ta film je postal sploh prvi hollywoodski film, ki je bil posnet na Kubi, poleg tega pa so ga snemali še na Islandiji, v Atlanti, Clevelandu in New Yorku. Če je bil sedmi del posvečen preminulemu Paulu Walkerju, je ta od Paula, kot je dejal Vin Diesel, saj mu je Walker pred smrtjo povedal, da je snemanje osmice potrjeno. Kot vedno vloga družine ostaja rdeča nit, vezivo pa adrenalinski pregoni, vonj po oktanu, hitrost in želja po maščevanju. Tokrat je družina na najtežjem preizkusu do zdaj, saj pride do notranjega razdora. Bo izdaja vodje usodna ali bo družini, ki je do zdaj veljala za nerazdružljivo, uspelo ohraniti enotnost?

Izgubljeno mesto Z (The Lost City of Z)

20. 4. 2017 / Cineplexx, Kolosej
Akcijska biografska pustolovščina
(ZDA, 2017)
Režija: James Gray. Igrajo: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland, Angus Macfadyen, Edward Ashley, Clive Francis, Ian McDiarmid, Franco Nero, Matthew Sunderland, Johann Myers, Daniel Huttlestone, Harry Melling.

Film opisuje resnično zgodbo britanskega raziskovalca Percyja Fawcetta (Charlie Hunnam), ki v dvajsetih letih 20. stoletja odpotuje v Amazonijo, da bi odkril dokaze o domnevni napredni civilizaciji. Čeprav je tarča posmeha znanstvenih kolegov, je odločen in se skupaj z ženo, sinom in svojim pomočnikom v džunglo vrača znova in znova, vse do svojega skrivnostnega izginotja leta 1925. Posnet je po knjižni uspešnici The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon (2009) pisatelja Davida Granna.

Velikanka (Colossal)

20. 4. 2017 / Kolosej
Domišljijska komedija
(Španija, Kanada, 2016)
Režija: Nacho Vigalondo. Igrajo: Anne Hathaway, Dan Stevens, Jason Sudeikis, Austin Stowell, Tim Blake Nelson.

V tem rahlo nenavadnem filmu oskarjevka Anne Hathaway igra brezposelno dekle Glorio, ki se je prisiljeno vrniti v rodni Seul, saj jo fant vrže iz newyorškega stanovanja. Še prej jo razhod potisne v alkoholizem, posteljo pa ji začnejo greti manipulativni moški. Prav zato se odloči, da se vrne v domače mesto, da bi začela znova. Toda vrnitev domov se izkaže za vrnitev k starim navadam. Medtem po južnokorejski prestolnici začne strašiti pošast, s katero je Gloria povezana na nenavaden način, saj jo, kot kmalu ugotovi, lahko upravlja.

Kako biti latino ljubimec (How to Be a Latin Lover)

27. 4. 2017 / Kolosej
Animirana akcijska komedija
(ZDA, 2017)
Režija: Ken Marino. Igrajo: Eugenio Derbez, Salma Hayek, Rob Lowe, Kristen Bell, Raphael Alejandro, Michael Cera, Rob Corddry, Mckenna Grace.

Maximo ima jasen načrt, kako uživati življenje, ne da bi mignil s prstom. Omrežiti starejše bogate gospe. Te so zanj lahek plen, njihovo bogastvo pa zagotovilo, da mu v življenju nič ne manjka. Vse mu gre kot po maslu, dokler ga po 25 letih zakona zavoljo mlajšega ljubimca pred vrata svoje luksuzne vile ne postavi njegova 80-letna žena. Zateče se k odtujeni sestri Sari in v želji, da bi osvojil svojo naslednjo priletno trofejo, izkoristi nečaka Huga, za katerega se do zdaj ni zmenil, zdaj pa se skupaj odpravita na osvajalski pohod.

V mreži (The Circle)

27. 4. 2017 / Cineplexx, Kolosej
Znanstvenofantastični triler, drama
(ZDA, ZAE, 2017)
Režija: James Ponsoldt. Igrajo: Tom Hanks, Emma Watson, John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, Bill Paxton.

Ta film bo marsikaterega tehnološkega velikana naredil precej živčnega. Govori o Mae Holland, ki se pridruži podjetju The Circle. Ta se ukvarja s spletnimi družbenimi omrežji in tehnologijo. Mae zelo hitro napreduje po lestvici, medtem pa strahovite posledice tehnologije pridejo navzkriž z željo biti slišan v svetu, v katerem spletna prisotnost pomeni vse in moč posameznika predstavlja število sledilcev na družabnih omrežjih. Film je posnet po istoimenski distopični knjigi Dava Eggersa iz leta 2013.

Pasji smisel življenja (A Dog’s Purpose)

27. 4. 2017 / Cineplexx, Kolosej
Komična drama
(ZDA, 2017)
Režija: Lasse Hallstrom. Igrajo: Britt Robertson, Dennis Quaid, K. J. Apa, John Ortiz, Peggy Lipton, Juliet Rylance, Luke Kirby, Pooch Hall, Josh Gad.

Kaj je smisel življenja psov? Ugajati in ustreči ljudem. Film prikazuje zgodbo o psu, ki se po smrti vsakič znova znajde v drugem pasjem telesu in najde nov smisel življenja, ko služi svojim lastnikom. V n-ti reinkarnaciji spet konča pri svojem prvotnem lastniku, ki v drugi pasmi, potem ko pes najde oguljeno žogo za ragbi, prepozna psa iz svoje mladosti. Zgodba se začne, ko enajstletni Ethan in njegova mama rešita zlatega prinašalca, ki je bil ujet v avtomobilu na žgočem soncu. Kljub očetovemu nasprotovanju družina psa posvoji.

Mali šef (The Boss Baby)

20. 4. 2017 / Cineplexx, Kolosej
Animirana družinska komedija
(ZDA, 2017)
Režija: Tom McGrath. Glasovi: Lisa Kudrow, Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, ViviAnn Yee, Eric Bell Jr., Miles Christopher Bakshi.

DreamWorks Animation in režiser uspešnic Madagaskar in Shrek Tom McGrath nas vabita, da spoznamo nenavadnega dojenčka, ki vstopi v življenje sedemletnega Tima. Čeprav ga je ta sprva zelo vesel, pa se hitro izkaže, da bosta težko shajala skupaj. In medtem ko starša ne opazita ničesar nenavadnega, ima Tim dojenčka vseskozi na sumu. Kmalu odkrije, da lahko bratec govori, hodi in snuje nenavadne načrte. Ko odkrije, da želi zlobnež Francis človeštvu ukrasti ljubezen, brata združita moči in se odpravita na nepozabno dogodivščino.

Varuhi galaksije 2. dejanje (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

4. 5. 2017 / Cineplexx, Kolosej
Akcijska znanstvenofantastična pustolovščina
(ZDA, 2017)
Režija: James Gunn. Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper (glas), Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Kurt Russell.

Nenavadna skupina junakov se vrača na filmska platna in mora ponovno rešiti galaksijo. Varuhi se tokrat trudijo obraniti novoustanovljeno družino, medtem ko razrešujejo skrivnost pravega porekla Petra Quilla. Na pomoč jim priskočijo priljubljeni liki iz klasičnih stripov, saj se Marvelovo kinovesolje še naprej širi. 2. dejanje se odvijajo dva meseca po prvem filmu. V njem bo kot Petrov oče nastopil tudi Kurt Russell. Pod scenarij in režijo se je ponovno podpisal ljubljenec oboževalcev James Gunn, ki je oboje opravil že v prvem delu.

Kralj Arthur: Legenda o meču (King Arthur: Legend of the Sword)

11. 5. 2017 / Cineplexx, Kolosej
Domišljijski akcijski spektakel
(VB, Avstralija, ZDA, 2017)
Režija: Guy Ritchie. Igrajo: Charlie Hunnam, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana, David Beckham, Katie McGrath, Aidan Gillen, Annabelle Wallis, Àstrid Bergès-Frisbey, Mikael Persbrandt, Michael McElhatton, Kingsley Ben-Adir.

Guy Ritchie je v svojem tipičnem slogu na velika platna prelil domišljijsko-akcijsko pustolovščino, v kateri se loteva klasične legende o meču Ekskaliburju, Arturja pa spremlja na njegovi poti z ulic na prestol. Po Seanu Conneryju in Clivu Ownu se je vanj vživel Charlie Hunnam. V filmu se pojavi tudi nekdanji nogometaš David Beckham. Je mešanica Ritchijeve interpretacije Sherlocka Holmsa in TV-serije Igra prestolov, z značilnimi upočasnjenimi posnetki. Je uvod v franšizo, katere dolgotrajnost bodo narekoval izkupiček v filmskih blagajnah.

Film Annabelle: Creation (2017) Filmski napovednik: Annabelle: Creation (2017) Neprijetno nadaljevanje (An Inconvenient Sequel: Truth to Power, 2017) Filmski napovednik: Neprijetno nadaljevanje (An Inconvenient Sequel: Truth to Power, 2017) Film The Book of Henry (2017) Filmski napovednik: The Book of Henry (2017) Film A Ghost Story (2017) Filmski napovednik: A Ghost Story (2017) · · ·