birds-of-prey-poster
Kulturni izbor · film

Filmi za februar 2020 so edinstveni in neponovljivi, podobno kot ena glavnih filmskih junakinj tega meseca, (zdaj samostojna) Harley Quinn. Poleg nje se veselimo še najhitrejšega ježka na svetu, ježka Sonica, elitnega in od mrtvih vstalega vojaka Raya Garrisona ter lepe in pametne Emme Woodhouse. Ste pripravljeni na filmski februar?

Pred vami so novi filmi za mesec februar 2020, ki vas bodo popeljali v različne svetove in časovna obdobja. Kateri so torej filmi 2020, ki se bodo v slovenskih kinematografih vrteli februarja?

Akcijska kriminalna pustolovščina

Ptice roparice in fantastična osamosvojitev Harley Quinn (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, 2020)

Dame, pripravite se, saj prihaja slavna, neponovljiva in nepredvidljiva Harley Quinn, tokrat brez Jokerja. Zgodba se odvija okoli skupine superjunakinj in negativk DC vesolja, glavna zvezda pa je Margot Robbie kot slavna Harley Quinn, ki smo jo lahko videli tudi v filmu Odred odpisanih (Suicide Squad). Po razhodu z Jokerjem Harley Quinn združi junakinje Black Canary, Huntress in Renee Montoyo, da bi skupaj rešile mlado dekle pred zlobnim vladarjem kriminala.

od 6. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Kriminalna drama

Nesrečniki (Les misérables, 2019)

Stephane se je pravkar pridružil policijski enoti v pariškem predmestju Montfermeil, kjer je Victor Hugo napisal svoj sloviti roman Nesrečniki. Neizkušeni policist začne ob spremstvu starejših kolegov hitro odkrivati napetosti, ki vladajo med lokalnimi tolpami. Ekipa policistov se med eno svojih akcij ujame v brezizhoden položaj in dogodek se konča s streljanjem. Pozneje se izkaže, da je konflikt nekdo posnel z brezpilotnim letalnikom. Objavljeni video pomeni grožnjo razkritja resnične slike zapletenih odnosov med policisti in deprivilegiranimi prebivalci predmestij.

od 6. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Romatična komedija

Tukaj sem (#jesuisla, 2019)

Stéphane je kuhar z izjemno mirnim in ustaljenim življenjem, v katerem ima svoja dva odrasla sinova in bivšo ženo. Malo veselja in vznemirjenja, o katerem vsi sanjamo, je našel na družabnem omrežju, kjer se vsak dan pogovarja s Soo, mlado in simpatično žensko iz Južne Koreje. V želji, da bi prvič v življenju poslušal svoje srce, se Stéphan iz danes na jutri odloči zapustiti svoje mirno življenje in odpotovati v Južno Korejo k Soo in popolnoma drugačnemu življenju …

od 13. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Nadnaravna grozljivka

Fantazijski otok (Fantasy Island, 2020)

Na otoku s privlačnim imenom Fantazija skrivnostni gospod Roarke v razkošnem, odmaknjenem tropskem letovišču uresničuje skrivne želje svojih gostov. Ko pa se čarobna doživetja spremenijo v nočno moro, bodo morali gostje razrešiti skrivnost otoka, da bi se rešili.
od 13. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Animirana družinska pustolovščina

Ježek Sonic (Sonic the Hedgehog, 2020)

Ježek Sonic je najhitrejši ježek, ki po nesrečnem naključju pride na Zemljo. Med pustolovščinami na našem planetu pa se spoprijatelji s policistom Tomom Wachowskim iz majhnega mesta in skupaj se podata v boj proti zlobnemu dr. Robotniku, ki skuša ježka Sonica ugrabiti in prevzeti njegove supermoči, da bi zavladal svetu. Animirana družinska pustolovščina bo na ogled v izvirni različici s podnapisi in sinhronizirani različici.

od 13. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Akcijska pustolovščina

Bloodshot (2020)

Film pripoveduje o Rayu Garrisonu, ubitem elitnem vojaku, ki ga korporacija Rising Spirit Technologies, ki proizvaja orožje, s pomočjo posebne nanotehnologije ponovno oživi. S pravo vojsko nanotehnologije v žilah postane Ray neustavljiva sila, močnejši kot kdajkoli prej in sposoben samozdravljenja. Ampak nove sposobnosti imajo svojo ceno.

od 20. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Komična drama

Emma

Februarja prihodnje leto na velika platna prihaja filmska adaptacija komičnega romana angleške pisateljice Jane Austin z naslovom Emma. Emma Woodhouse je lepa, pametna in bogata, ki v svojem zaspanem mestecu nima tekmice. V bleščeči satiri družbenega razreda in bolečini odraščanja se Emma prebija med neuspelimi poskusi romantičnih zbliževanj, da bi našla ljubezen, ki je bila že ves čas tam.

od 20. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Družinska pustolovščina

Klic divjine (The Call of the Wild, 2020)

Film, posnet po priljubljenem romanu Jacka Londona z istim naslovom, je zgodba o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom. Zgodba sledi življenju psa Bucka od trenutka, ko živi lepo življenje v sončni Kaliforniji, do tedaj, ko ga ugrabijo in odpeljejo na Aljasko. Tam izkusi težko življenje, dokler ne spozna Johna, ki za njega skrbi z veliko naklonjenostjo in ne pričakuje ničesar v zameno.

od 20. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Drama

Ne pozabi dihati (2019)

15-letni Klemen odrašča s starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju. Utečen vsakdan, ki ga Klemen najraje preživlja z oboževanim bratom na teniškem igrišču in ob bližnji reki, prekine Petrovo nenadno, strastno ljubezensko razmerje s prelepo vrstnico Sonjo, kar pri Klemenu sproži naval nasprotujočih si čustev.

od 27. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Znanstvenofantastični psihološki triler

Nevidni človek (The Invisible Man, 2020)

Cecilia Kass je ujeta v nasilnem razmerju s premožnim in genialnim znanstvenikom. Neke noči ji s pomočje sestre, prijatelja iz otroštva in njegove najstniške hčerke uspe pobegniti. Ko njen nekdanji partner Adrian Griffin naredi samomor in ji zapusti velikodušen del njegovega velikega bogastva, Cecilia prične sumiti, da je njegova smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij, ki njo in njene bližnje spravljajo v smrtno nevarnost, Cecilia na vsak način skuša dokazati, da ji sledi nekdo, ki je neviden.

od 27. februarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Zgodovinski triler

Obtožujem! (J’accuse, 2019)

Leta 1895 so proti mlademu obetavnemu francoskemu generalštabnemu častniku Alfredu Dreyfusu vložili obtožnico, ker naj bi Nemčiji izdajal vojaške skrivnosti. Sodišče je odločilo, da je kriv. Obsojen je bil na dosmrtno ječo na Hudičevem otoku. Med pričami njegovega ponižanja je polkovnik Georges Picquart, ki je napredoval v vodjo vojaške protiobveščevalne enote. Ko pa Picquart odkrije, da se skrivnosti še vedno predajajo Nemcem, ga to povleče v nevaren labirint korupcij in prevar, ki ogrožajo ne le njegovo čast, temveč tudi njegovo življenje.

od 27. februarja / Kolosej

ezgif.com-webp-to-jpg (92) Napovednik: Mulan (2020) – epska pustolovščina o največji kitajski bojevnici Nathalie Emmanuel in Vin Diesel (Hitri in drzni 9, 2020) Napovednik: Hitri in drzni 9 (Fast & Furious 9, 2020) – maja prihaja novo nadaljevanje d05b3e3b7ff6e42ab3c913cdb4b7390a3 Oskarji 2020: filmi, ki so jih nepravično spregledali iOpGxpZKY32i0G5LmRDNs5SB7Ce Najboljši filmi Brada Pitta: 10 nepozabnih vlog velikega igralca · · ·