bad-boys-for-life-2020-movie-zf
Kulturni izbor · film

Januar 2020 že trka na vrata, s tem pa tudi novi filmi! Pričakujemo tretji del Podlih fantov in tretji del serije grozljivk Zamera, prefinjeno komedijo Guya Ritchieja Gospodje, romantično dramo Čas deklištva, pa tudi dva slovenska filma, Polsestra in Vsi proti vsem.

Kateri filmi bodo na sporedu v kinih po Sloveniji januarja 2020?

Domišljijski glasbeni spektakel

Cats (2019)

Začetek novega leta bo glasbeno obarvan, saj na velika platna prihaja epski glasbeno-fantazijski film z naslovom Cats. Gre za filmsko priredbo priljubljenega muzikala Andrewa Lloyda Webbra Mačke in pesmi iz zbirke Mačke T. S. Eliota. Režiral jo je z oskarjem nagrajen režiser Tom Hooper (Kraljevi govor, Nesrečniki, Dansko dekle), ki je člane zasedbe preobrazil z osupljivo novo tehnologijo.

od 2. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Drama

Resnica (La vérité, 2019)

Resnica je prvi mednarodni projekt priznanega japonskega režiserja Hirokazuja Koreede (lanskega dobitnika zlate palme za film Tatiči). Pripoveduje zgodbo o sloviti francoski igralki Fabienne, ki jo ob izidu avtobiografske knjige obišče hčerka Lumir s svojo družino. Ko se izkaže, da je igralka v knjigi močno olepšala dogodke iz resničnega življenja, se v njun odnos prikrade vprašanje, kaj je v njem sploh resnica in kaj potvorjena fikcija.

od 2. januarja /  Kolosej

Nadnaravna grozljivka

Zamera (The Grudge, 2020)

Kot že v prejšnjih filmih se zgodba tudi tokrat vrti okoli skrivnosti zaklete hiše, za svojimi zidovi skrivajočo strašno smrt in grozo, ki uniči življenje vseh, ki prestopijo prag. Kdor vstopi v zakleto hišo, umre, znori ali pade v stanje katatonije. Tisti, ki jih okuži smrtonosno prekletstvo, umrejo, nato pa se rodi novo prekletstvo, ki se kot virus prenese na vsakogar, ki vstopi v hišo.

od 2. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Vojna drama

1917 (2019)

Na vrhuncu prve svetovne vojne je dvema britanskima vojakoma, Schofieldu in Blaku, podana nemogoča misija: v tekmi s časom morata prečkati sovražnikovo ozemlje in prenesti sporočilo, ki bi lahko ustavilo smrtonosni napad na stotine vojakov, med katerimi je tudi Blakov lastni brat.

od 9. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Družinska pustolovščina

Dolittle (2020)

Januarja na velika platna prihaja zgodba o zdravniku, ki se lahko pogovarja z živalmi. Posneta je po liku doktorja Dolittla, ki ga je ustvaril angleški pisatelj Hugh Lofting, glavna vloga ekscentričnega zdravnika pa je pripadla igralcu Robertu Downeyju Jr.

od 16. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Drama

Moj najboljši profil (Celle que vous croyez, 2019)

50-letna Claire, predavateljica primerjalne književnosti, na Facebooku ustvari lažni profil, da bi vohunila za svojim mladim ljubimcem Ludom. Pod lažno identiteto Clare, privlačne 24-letnice, se zaplete v pogovor z Ludovim prijateljem Alexom. Mladenič je nad njo povsem očaran in tudi Claire se kmalu do ušes zaljubi vanj. Resnični svet se vse bolj umika, Claire pa postaja ujetnica svoje virtualne osebnosti …

od 16. januarja / Kolosej

Akcijska komična kriminalka

Podli fantje za vedno (Bad Boys for Life, 2020)

Podla fanta sta zdaj nekoliko starejša, ampak nič manj nora in neizprosna. Potem ko Marcus dolgoletnemu kolegu Miku zaupa, da se bo kmalu upokojil, češ da je že skrajni čas, ga poskuša Mike prepričati v še zadnjo noro misijo. Dvojica se tako še zadnjič poda na vratolomno odpravo proti zločinu, polno spletk, prevar in odbitega humorja. Saj sta navsezadnje podla fanta za vedno.

od 16. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Komična drama

Polsestra (2019)

V prvih dneh januarja prihaja na filmska platna novi film režiserja Damjana Kozoleta Polsestra z Lizo Marijino in Uršo Menart v glavnih vlogah. Gre za zgodbo o odtujenih polsestrah iz Izole, ki morata zaradi spremenjenih okoliščin živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani.

od 16. januarja / Cineplexx, Kolosej

Akcijski

Gospodje (The Gentlemen, 2020)

Guy Ritchie nam v začetku leta 2020 prinaša prefinjeno akcijsko komedijo Gospodje. V tej sledi ameriškemu izseljencu Mickeyju Pearsonu, ki je v Londonu ustvaril visoko donosen imperij marihuane. Ko se po okolici razširi beseda, da Mickey želi za vedno izplačati celoten posel, številni hitro sprožijo spletke, sheme, podkupovanja in izsiljevanja v upanju, da bi del posla ukradli izpod njegovih rok.

od 23. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Komedija

Kot šef (Like a Boss, 2020)

Najboljši prijateljici Mia in Mel živita odlično življenje, imata kozmetično podjetje, ki sta ga skupaj ustvarili. Ker pa se znajdeta v velikih finančnih težavah, je ponudba velike kozmetične hiše v lasti Claire Luna za odkup preveč mamljiva, da bi jo izpustili. Nastala situacija pa ogrozi njuno prijateljstvo, saj prijateljici, ki sta si karakterno popolnoma različni, prihodnost podjetja vidita popolnoma drugače, poleg tega pa jima nova šefica krade ideje.

od 23. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Romantična drama

Čas deklištva (Little Women, 2020)

Štiri sestre, Meg, Jo, Amy in Beth March, spoznamo še kot deklice in najstnice, ki so v najobčutljivejših letih ostale same z mamo Marmee, moralnim stebrom družine, potem ko je njihov oče odšel v državljansko vojno. Vrednote, ki se jih navzamejo v tem obdobju, jih bodo spremljale vse življenje, ob tem pa bo vsaka poskušala najti svoj prostor pod soncem.

od 23. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribox

Biografska kriminalna drama

Izdajalec (Il traditore, 2019)

Film se začenja leta 1980 v vili nad Palermom, kjer mafija “pošteno” razdeli trg heroina med svoje klane v Cosa Nostri. V vsej tej evforiji pa je veteran Tommaso Buscetta, tako imenovani “šef dveh svetov”, priča vojni med starimi strukturami in novimi mafijskimi prijemi …

od 30. januarja /  Kolosej

Grozljivka

Obsedenost (The Turning, 2020)

Varuška Kate prispe v sosesko Maineu, kjer naj bi skrbela za dve siroti, Floro in Milesa. Kmalu spozna, da je obnašanje otrok zelo nenavadno in da se v hiši dogajajo čudne, paranormalne reči. Ko Kate odkrije prepovedan del hiše, kjer prebudi temačne sile, ki obsedejo otroka, se začne njena bitka za svoje življenje.

od 30. januarja / Cineplexx, Kolosej, Maribor

Kriminalni triler

Vsi proti vsem (2020)

Vsi proti vsem je četrti celovečerni igrani film Andreja Košaka. Politična drama z elementi trilerja se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami ter govori o politiki, volilnih prevarah in razkrajanju moralnih vrednot.

od 30. januarja / Cineplexx, Kolosej


Die_Hard To so najboljši božični filmi vseh časov po mnenju kritikov 2528_tp1_00139ar_crop.0 Božične grozljivke: najgrozljivejši filmi o božiču 08QAWr Najboljši filmi desetletja (2010–2019) vVZViecISjIGtBrcXeX1Kx9Z2o7 Ogreli ti bodo srce: 9 božičnih filmov, ki jih moraš videti · · · ·