maxresdefault (5)
Kulturni izbor · film

Gibanje #metoo in novi val feminizma je zagotovo imel svoj lučaj vpliva tudi na filmsko industrijo ‒ vse več filmov se ukvarja z vprašanjem vloge žensk v družbi in ženske like postavlja v ospredje. In kateri filmi za ženske so letos vredni vaše pozornosti?

Na velike in male zaslone prihaja veliko odličnih filmov, ki si jih je vredno ogledati. Med drugimi tudi filmi za ženske, katerim je skupno to, da v ospredje postavljajo vprašanja položaja žensk.

Nekateri izmed filmov za ženske so biografski, drugi domišljijski, pravljični … in sporočilo, ki ga nosijo, se vas bo dotaknilo.

Eighth Grade (2018)

Celovečerni prvenec mladega režiserja Bo Burnhama v tujini že ruši rekorde. Gre za avtentično najstniško dramo, v kateri igrajo skoraj izključno amaterji.

The Best of Enemies (2019)

Film pripoveduje resnično zgodbo o aktivistki za državljanske pravice Ann Atwatte in njenem boju z vodjo Ku Klux Klana.

Ask Dr. Ruth (2019)

Dokumentarec, ki je požel veliko pozornosti na mednarodnih filmskih festivalih, nazorno prikaže življenje Dr. Ruth Westheimer – nekdanje ujetnice v holokavst taborišču in znane terapevtke za spolne odnose.

Vita and Virginia (2018)

Film prikazuje znamenito afero med Vito Sackville-West in pisateljico Virignio Woolf.

Where’d you go, Bernadette (2019)

Posneto po romanu, s Cate Blanchett v glavni vlogi, film obljublja veliko ‒ spoznali boste boj 15-letnice, ki skuša najti svojo mamo Bernadette Fox, ki izgine na izletu na Antartiki.

Film bo prvič ugledal luč sveta v mesecu avgustu.

The Woman in the Window (2019)

Film, posnet po knjigi, ki jo je sam Stephen King označil za »neodložljivo«, po vsebini nekoliko spominja na film Dekle na vlaku. Amy Adams igra žensko, ki se zaradi hude agorafobije boji zapustiti svoje stanovanje v New Yorku. Nekega dne na ulici zagleda zločin, kar jo postavi pred pomembne odločitve.

Film bo prvič ugledal luč sveta v mesecu septembru.

78S3ab95dwhxO3MwIWX9m13e2Zm 33 najlepših igralk vseh časov: katera je na prvem mestu? 363726 Postani genij: teh 8 filmov lahko zviša tvoj IQ la-1554301855-7v5a2cclld-snap-image Prvi filmski napovednik za film Joker, ki prihaja jeseni 2019 Game-Thrones-Behind--Scenes-Moments Prihaja celovečerni dokumentarec o zakulisju snemanja Igre prestolov