Home Alone
V zraku · buzz buzz

Kaj se zgodi, ko fotograf in filmofil svoji ljubezni združi v eno? Serijo fotografij, ki zlepi identična prizora, enega vzetega iz znanega filma, drugega pa iz resničnega življenja. Pod FILMografijo (FILMography) kot se imenuje, se je podpisal Christopher Moloney in je verjetno najbližje, kot bosta fotografija in film (tisti v fotoaparatu je namreč na smrtni postelji) še kdaj prišla.

Kanadčan Christopher Moloney se je odločil, da njegove fotografije ne bodo zgolj še ena kaplja v morju istovetnih fotografij ikoničnih lokacij in znamenitosti, zato je v prizore (večinoma) New Yorka, pa tudi Chicaga, Rima in drugih mest, umestil scene iz dobro poznanih filmov.

PREBERITE ŠE: 14 brilijantnih kratkih filmov, ki si jih lahko ogledamo za čas kosila

Umestitev fotografije v fotografijo ni tako enostavna zadeva, saj je ulov perspektive kirurško opravilo, a Moloneyju je to uspelo v popolnosti. In kot so prizori iz filmov, ki jih je všil vanje, nekoč delali obhode po filmskih platnih, je tudi serija FILMography gostja filmskih festivalih, kot sta tisti v Cannesu in Ischii, pa tudi številnih galerij.

Breakfast At Tiffany’sOdpri galerijo

shutterstock_536001130 To je 10+ najpogostejših sanj in razkrivamo njihov resničen njihov pomen 123 15 najstarejših vsakodnevnih predmetov na svetu blah Kaj počnejo uspešni ljudje, preden se odpravijo v posteljo cover-občutljivi 10+ stvari, ki jih bolj občutljivi ljudje ne smemo pozabiti ·