Fisker EMotion
Utrip mesta · mobilno

Fiskerja smo do zdaj poznali po športnih različicah električnih avtomobilov. Tokrat se predstavlja v bolj limuzinski obliki, čeprav deluje z vidika dizajna prav tako športno kot njegovi predhodniki. Fisker EMotion ponuja visoko raven razkošja, saj tudi cilja na premožnejše stranke, ki bi si morda želele avtomobil na električni pogon.

Fisker EMotion ima nadvse osupljive karakteristike in bo neposredna konkurenca Teslinemu modelu S. 640 kilometrov je namreč razdalja, ki jo lahko prevozi s polno baterijo. Hitrost, ki jo lahko doseže, je več kot 250 km/h, s tem pa smo že povsem blizu karakteristikam, ki jih imajo limuzine visokega razreda, ki so gnane z motorji na notranje zgorevanje. Fisker je baterijo razvil v sodelovanju z znamko LG in ima eno največjih gostot shranjevanja energije na tržišču. Ima zmogljivost 145 kWh, kar je za 45 % več kot Teslin najmočnejši model, ki ima baterijo z zmogljivostjo 100 kWh. Fiskerjeva baterija se s pomočjo hitrega polnjenja v zgolj 9 minutah napolni za nadaljnjih 200 kilometrov vožnje.

Da je Fisker EMotion privlačen tudi za oči in ne samo za tehnološke navdušence, ni nobenega dvoma. Kako tudi ne, saj je Henrik Fisker le eden izmed tistih, ki se lahko podpišejo pod dizajn Aston Martina in BMW Z8. EMotion je poln aluminija in karbonskih vlaken, saj je bilo treba težo avtomobila čim bolj zmanjšati, hkrati pa so to luksuzni materiali, po katerih posegajo vsi veliki igralci v avtomobilski industriji. 24-palčna karbonska platišča so paša za oči, še dodatno pa ga popestrijo vrata, ki se odpirajo na svojevrsten način. Fisker EMotion bo na voljo proti koncu leta 2019, cenovno pa se bo umestil med limuzine visokega razreda, kot so Mercedes-Benz razreda S, BMW 7 in Audi A8.

PREBERITE ŠE: VANDERHALL EDISON: 3-KOLESNO ELEKTRIČNO ČUDO

Galerija slik: Fisker EMotion

Fisker EMotionOdpri galerijo

2018 Kia Ceed Nova Kia Ceed: Adijo, apostrof, in dobrodošla, praktičnost Citroën Cxperience Concept Citroën Cxperience Concept: koncept, ki napoveduje limuzino modernega časa 2018 Citroën Berlingo Novi Citroën Berlingo: nov dizajn, nova platforma, nova notranjost, nov avtomobil Kormaran K7 Kormaran K7: luksuzno osebno “multiplovilo” · · · ·