Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo
Utrip mesta · mobilno

Dirkaška legenda Emerson Fittipaldi, ki je med drugim okiten z dvema naslovoma svetovnega prvaka v F1, je leta sanjal, da bi lahko z navadnimi smrtniki delil vozniško izkušnjo dirkalnika. S hiperšportnikom Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo so se njegove sanje uresničile. Zasnoval ga je s skupaj s podjetjema Pininfarina in HWA in je zagotovo vreden Fittipaldijevega imena.

Če si omislite hiperšportnika Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo, vas bo vožnje z njim učil sam Emerson Fittipaldi, legenda formule 1 in prvenstva Indy 500.

Drzno vozilo je plod sodelovanja znamenitega dirkača, prestižne italijanske oblikovalske hiše Pininfarina, ki je poskrbela za videz ( navdih ji je bil morski pes), in nemškega HWA-ja (tega vodi soustanovitelj Mercedesovega oddelka AMG), ki je prispeval drobovje.

PREBERITE ŠE: Pininfarina H2 Speed: superšportnik na gorivne celice

Gre za ultralahko vozilo iz ogljikovih vlaken (tehta zgolj eno tono) z izjemnim razmerjem med težo in pogonsko močjo ter sploh prvo vozilo, izdelano pod znamko Fittipaldi Motors. Poganja ga 4,8-litrski atmosferski motor V8 s 600 KM in 420 Nm navora pri 6000 vrtljajih na minuto. Moč na kolesa prenaša šeststopenjski sekvenčni menjalnik. Dvosedežnik se ponaša z dirkalnimi sedeži s šestočkovnimi varnostnimi pasovi, volanski obroč pa je mogoče odstraniti. Cena hiperšpornika še ni znana, po vse verjetnosti pa si ga ne boste mogli privoščiti, kar pa še ne pomeni, da ga ne boste mogli voziti. Nastopal bo namreč v videoigrici Gran Turismo Sport, kjer bo imel iste karakteristike kot različica iz mesa in krvi.

Galerija – Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo:

Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo Odpri galerijo
Harley-Davidson Ljubljana V Ljubljani se je odprla prva trgovina Harley-Davidson v Sloveniji Airbus Pop.Up Avtodron Airbus Pop.Up: da ne boste nikoli več obtičali v gneči Bentley EXP 12 Speed 6e Bentley EXP 12 Speed 6e – električna specialiteta McLaren 720S McLaren 720S – veliko moči in vrhunska aerodinamika · · ·