Fliz: kolo na malce drugačen način
Utrip mesta · mobilno

Fliz je pogruntavščina, ki ponuja novo alternativno možnost prevoza po urbanih središčih. Ponuja drugačno obliko kolesa, za katerim se bo obračalo staro in mlado. Kolesa so do zdaj sledila osnovni formuli: dve kolesi drugo za drugim, med katerima je eno s stopalkami z verigo povezano v pogonsko enoto. Osnova je ostala ista, napredovali pa so oblika in materiali, tu pa pride na vrsto novodobno kolo Fliz.

Kolo Fliz svoj navdih jemlje v pradedku koles, izumu Karla Dreisa iz leta 1817, ki so ga poimenovali Laufmaschine. Od tod tudi Flizevo ime, saj naj bi ponazarjalo izstrelitev oziroma hitro premikanje. Fliz eksperimentira z novimi idejami in materiali. Voznik se namesti v neke vrste točkovni varnostni pas, ki visi z okvirja, namesto da bi sedel na okvirju kot pri tradicionalnem kolesu. Voznik nato začne teči, in ko nabere dovolj pogonske sile, postavi noge na prečki ob zadnjem kolesu.

Fliz tako ne potrebuje stopalk in se zanaša na uporabnika, da ga s posnemanjem teka spravi v pogon. Uporabnik lahko tako preteče daljšo razdaljo v hitrejšem času. Voznik tega nenavadnega kolesa je z glavo nagnjen naprej skozi okvir, ki je narejen iz karbonsko-steklenih vlaken. Prednje kolo se upravlja s krmilom kot pri klasičnem kolesu. Fliz je namenjen uporabnikom z višino okoli 185 centimetrov, varnostno vpetje pa se prilagodi vsakemu posameznemu kupcu.

Galerija – Fliz: kolo na malce drugačen način

Fliz: kolo na malce drugačen načinOdpri galerijo

300 dpi 1Q9A1607 “Najtežji mi je znak stop.” Wiesmann se vrača! Avtomobili Wiesmann se vračajo! McLaren MSO R McLaren MSO R: ko ti običajen McLaren ni dovolj, si pač naročiš svojega 2019-land-rover-range-rover-p400e (6) Novi Range Rover (2018): tudi največji Range Rover ima osveženo podobo ·