Animeyed
V zraku · buzz buzz

Madžarka Flóra Borsi ustvarja nadrealistične portrete skozi oči živali. Dobesedno. V njenem zadnjem projektu Animeyed, ki je prava paša za oči, namreč avtoportreti vključujejo žival, ki prekrivajo njen obraz in si z njo delijo oko.

Flóra Borsi iz Budimpešte morda nima oči tigra (kot pravi skladba skupine Survivor, ”Eye of the Tiger”), a želi videti, kako svet vidijo živali. Za še pristnejšo izkušnjo se naliči v slogu živali, s katero deli avtoportrete iz primerno naslovljene serije Animeyed. Na teh svoje oko zamenja z očesom živali. Seveda tu ni nobene krutosti do živali, te so le postavljene na mestu, kjer se človeško in živalsko oko prekrivata.

PREBERITE ŠE: Združeni obrazi slavnih: hibridni portreti zvezdnikov

Vizualna umetnica sicer ni amaterska fotografinja, njena dela so bila razstavljena že v galeriji Saatchi, v Louvru, njene stvaritve so uporabili celo v oblikovalskem programu Adobe Photoshop CC.

AnimeyedOdpri galerijo
Triki za zimo Preprosti triki za premagovanje mraza to zimo Revija za odrasle Penthouse Penthouse, revija za odrasle, bo nehal izhajati Prva roža v vesolju Nasa: cinija, prva roža, ki je zrasla v vesolju Maček Pedro, mojster skrivalnic. Nihče ne najde mačka na tej fotografiji! Ga boš ti? ·