Flybrix - Lego dron
V zraku · tehnologija · gadgeti

Zdaj lahko tudi otroci sestavijo svoj dron. Flybrix je prvi lego dron na svetu, ki ga lahko sestaviš sam. Ekipa Flybrixa prvotno mini drona ni nameravala izdelati iz kock Lego, a vsestranska igrača se je tudi tokrat izkazala za briljanten izum, ki ga lahko uporabimo na mnogih področjih. Ko so med testiranjem tehnologije uporabili kocke Lego in so ste izkazale kot idealna karoserija, se je rodil Flybrix. Na voljo sta dva različna kompleta, ki sta primerna za vse, starejše od 14 let.

Iz kock Lego lahko izdelamo marsikaj. Po novem tudi dron! Dron iz kock Lego Flybrix je nastal po naključju. Ekipa za dronom, ki je za letalnik posnela promocijski video z bratoma Wrong – aluzija na brata Wright, ki jima pripisujemo zasnovo in izdelavo prvega uporabnega letala –, na zabaven način pokaže, kako je mlada ekipa iz San Francisca prišla na idejo drona iz kock Lego. Spočel ga je splet srečnih naključij,  kocke Lego so namreč uporabili pri testiranju tehnologije za mini drone, a so se ‘danske’ kocke izkazale kot popoln material za izdelavo žepnega drona.

Prednost drona Flybrix je, da ga lahko sestavi vsak in to brez orodja. Sestavljanje vzame največ četrt ure, dron pa je odporen proti trkom in padcem, saj se tudi v primeru strmoglavljenja ne raztrešči.

PREBERITE ŠE: GoPro Karma – zložljivi dron, ki si želi povsod s teboj

Na voljo sta dva kompleta. Za osnovni paket je treba odšteti 135 evrov, za deluxe pa 170. Razlika je v tem, da prvega upravljamo kar s pametnim telefonom, v drugem kompletu pa poleg delov za Flybrix dobimo še daljinski upravljalnik.

Galerija – Lego dron Fybrix:

Flybrix – lego dronOdpri galerijo

Sončna očala Snapchat Spectacles Snapchat Spectacles: sončna očala, ki fotografirajo in snemajo Telefon NoPhone Air NoPhone Air – telefon, ki ga ni Muzo - oaza miru in tišine Muzo – naprava, s katero v hrupnem okolju okoli sebe ustvarite popolno tišino Športni kameri GoPro Hero5 GoPro Hero5 – vodoodporna športna kamera, ki uboga glasovne ukaze · ·