Dron Flying Pantograph
V zraku · tehnologija

Droni v zadnjem obdobju postajajo uporabni na vse več področjih. A redko kdo bi si mislil, da bo uporaben tudi v svetu umetnost. Flying Pantograph je namreč dron, ki riše. Ponavlja namreč poteze s posebne table na kateri ustvarja človek. Za tehnologijo so poskrbeli pri ameriškem tehnološkem inštitutu Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Flying Pantograph je dron, ki riše. Na navpične površine simultano nariše vse, kar človeška roka povleče na vodoravni tabli. Ameriški tehnološki inštitut Massachusetts Institute of Technology (MIT) ga je razvil z namenom izboljšanja sodelovanja zaposlenih znotraj izobraževalnih in raziskovalnih ustanov.

PREBERITE ŠE: Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu

Če bo dron slikar Flying Pantograph v prihodnosti znal risati tudi s sprejem, bo razveselil še grafitarje, ki bodo na ta način lažje prišli do težko dostopnih točk. V spodnjem posnetku preverite, kako deluje v praksi.

Pametna pečica June June: pametna pečica, ki sama prepozna hrano, ki jo nosi ”pod srcem” Holoportacija Holoportacija: digitalna teleportacija Več zaslonov Posledice strmenja v različne zaslone hkrati Retro Apple iMac Retro Apple iMac: iMac kot legendarni Apple IIe