Lebdeč žarnica Flyte
V zraku · tehnologija · gadgeti

Čeprav se klasične žarnice z žarilno nitjo počasi poslavljajo iz naših domov, pa so v človeški zgodovini pustile globok pečat. Njihova prepoznavna oblika je dala svetlobo milijardam ljudi in povzele so jo tudi številne novejše, varčnejše sijalke. Kot na primer Flyte s Kickstarterja. A Flyte ni samo še ena varčna LED sijalka klasične fizionomije, pač pa žarnica, ki s pomočjo magnetne levitacije in indukcije lebdi v zraku.

Flyte je žarnica klasične oblike, ki lebdi v zraku s pomočjo dveh tehnologij- magnetne levitacije in indukcije. Navdih zanjo je avtor Simon Morris črpal iz svoje otroške fascinacije nad lebdenjem, z eksperimentiranjem pa jo je osnoval na konceptu brezžičnega prenosa elektrike Nikole Tesle.

PREBERITE ŠE: SMFX Smart Bulb – žarnica, ki s pomočjo telefona spreminja barve

Energijsko nepotratna LED-svetilka posnema gibanje astronavta v vesolju in prosto kroži nad lesenim podstavkom. Za svoje delovanje ne potrebuje baterije, njena življenjska doba pa naj bi bila ob povprečno 12-urni dnevni rabi kar 11 let. Ko je ne uporabljamo, leseni podstavek služi kot polnilec za telefon (polnjenje preko indukcije). Naročite jo lahko na Kickstarterju.

Lebdeč žarnica FlyteOdpri galerijo
lifestyle Aivvy Q: pametne slušalke z vgrajenim pretokom glasbe ter glasbo po meri #kickstarter PicMonkey Collagekameri Novi športni kameri V.360° in 360Fly obljubljata revolucijo na trgu njunih konkurentov PicMonkey Collage1 Nokē U-Lock – najpametnejša “u” ključavnica na svetu #kickstarter DSC_6726 SMFX Smart Bulb – žarnica, ki s pomočjo telefona spreminja barve ·