ChassingTheDuck
Utrip mesta · mobilno

Foiler s svojo ekstravagantno jahto spreminja pravila igre. The Flying Yacht ima nadvse osupljiv dizajn trupa in premične karbonske vodne smuči. Jahta razkazuje trdnost, moč in lahkotnost, medtem ko drvi nad gladino v višini poldrugega metra. Potniki so pri tem povsem sproščeni in uživajo v izkušnji.

Foiler The Flying Yacht izdelujejo v ladjedelnici Enata v Združenih arabskih emiratih. Oblika Foilerjevega trupa za kar trikrat zmanjša turbulenco, ki se ustvari za zadkom plovila, in na tem področju prekaša vse druge jahte. Ponuja izredno sofisticiran in blag začetek in konec vožnje, s tem pa skoraj popolnoma odpravi morsko bolezen, ko visoko v zraku premaguje zahrbtne valove. Še večji vpliv ima oblika trupa na sam pogonski sistem. Medtem ko Foiler pospešuje, se zaradi manjšega zračnega upora posledično zmanjša poraba goriva. Porabo goriva so še dodatno izboljšali z namestitvijo hibridnega elektro-dizelskega sistema, ki zmanjša vpliv na okolje, zmanjša stroške uporabe plovila in poveča razdaljo, ki jo lahko prevozite s polnim tankom goriva.

Foiler doseže hitrost vse do 40 vozlov, “let” s pomočjo smučk pa se začne pri hitrosti 18 vozlov. Za hibridno moč skrbita dva BMW-jeva motorja, vsak s 320 konjskimi močmi in dvema električnima generatorjema. Pri optimalni hitrosti 30 vozlov in 300-litrski posodi za gorivo ima Foiler 130 navtičnih milj dosega. Da bomo lahko uvidevni, če se ob poznih urah vračamo v marino, ali da ne bi strašili živali med eksotičnimi otoki, imamo na voljo hibridni sistem, ki lahko deluje le na neslišno električno energijo. Ta nam omogoča 10 minut vožnje pri hitrosti do 10 vozlov. Foiler ima premične vodne smuči, ki jih takrat, ko jih ne potrebuje, pospravi ob trup. S tem je omogočen lažji dostop do jahte tako za prtljago kot za vseh 7 potnikov in kapitana.

Galerija – Foiler The Flying Yacht

Foiler The Flying YachtOdpri galerijo
Električno kolo Kvaern Kvaern: električno kolo, ki ga lahko polnimo s sončno energijo Jet Capsule Jet Capsule: luksuzen mehurček na vodi Rolls-Royce Silver Ghost Collection Rolls-Royce Silver Ghost Collection: prestiž izpred sto let Fern Chacha Fern Chacha: najboljše potovalno kolo · · · ·