Fonkraft je prvi nizkocenovni modularni pametni telefon.
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Glede na to, kako dobro se je množica odzvala na Googlov modularni pametni telefon Project Ara, ni čudno, da so v modularno vabo ugriznili tudi drugi. In če ga je posvojila množica, kako tak drag telefon kar najbolj približati tej množici? Odgovor je na dlani. S kampanjo za množično financiranje. Prav to je storil modularni mobilnik Fonkraft, namenjen najširšemu krogu ljudi, ki zbira sredstva na Indiegogu in dobesedno dirja proti cilju 50 tisoč ameriških dolarjev.

Modularni pametni telefon Fonkraft je prvi modularni mobilnik, ki si ga bo lahko privoščil vsak. Osnovna različica pametnega telefona s 5-palčnim drsnim zaslonom ločljivosti 1280 x 720 slikovnih točk, Fonkraft Pilot, bo namreč na voljo že za preračunanih 90 evrov. Za najdražjega, Fonkraft Elements, ki bo imel priložene module vseh ostalih modelov, pa bo treba odšteti cca. 270 ameriških zelencev.

Vse skupaj bo torej občutno ceneje kot Googlov modularni pametni telefon Project Ara, ki je s tehnologijo menjave modulov kar med uporabo in to brez ponovnega zagona navdahnil prvi modularni pametni telefon ”za rajo”.

PREBERITE ŠE: Googlov projekt Ara: modularni pametni telefon gre v svet

Osnovni ”paket”, torej Fonkraft Pilot prihaja z dvo-jedrnim procesorjem, 8 GB vgrajenega in 1 GB sistemskega pomnilnika, baterijo s kapaciteto 3100 mAh, digitalnim fotoaparatom z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih točk in spletno kamero, ki jih bo naštela šest milijonov manj. Za srednjecenovna modela- Resolution (za tiste, ki cenijo fotografijo) in HiFi (za tiste, ki cenijo glasbo)- ki sta na Indiegogu voljo za 180 evrov, boste dobili večjo ločljivost zaslona (1920 x 1080), močnejši procesor (štiri-jedrni procesor s taktom 2,5 GHz), več vgrajenega pomnilnika (64 GB), višje klase pa bo tudi fotoaparat (ločljivost 20 milijonov slikovnih točk). A če sta se intelektualno izpopolnila, pa sta se nekoliko ”zanemarila”, saj ima baterija ”le še” 2800 mAh (na voljo je tudi z 2100 mAh). Možno bo jasno naročiti tudi povsem svojo kombinacijo, prve telefone pa bodo na domove širom sveta pošiljali že septembra 2015.

Fonkraft je prvi nizkocenovni modularni pametni telefon.Odpri galerijo
Turing Phone - Wolverine med pametnimi telefoni Turing Phone- pametni telefon, ki je močnejši kot jeklo cover-iphone-6-coca-cola Poglejte kaj se zgodi, če skuhate iPhone 6 v Coca Coli? [video] LG G4 Pametni telefon LG G4 le še javna skrivnost Top Android telefoni za leto 2015 Najboljši Android telefoni za leto 2015?