PicMonkey Collage
Kulturni izbor · film

V času, ko ima le malo žensk svoje lastne franšize, se ženske na seznamu najbolje plačanih igralk na svetu, uveljavljajo kot ženske, ki lahko same, brez skrbi, posnamejo svoje filme. Forbes je razkril svoj seznam najbolje plačanih igralk na svetu za leto 2015 – skupaj je osemnajst igralk zaslužilo kar 281 milijonov ameriških dolarjev. Na seznam se uvrstijo tiste, ki letno zaslužijo vsaj 6 milijonov ameriških dolarjev. In katera je letos največja zaslužkarica?

Čeprav so danes elitne igralke še vedno dobro plačane, se nikakor ne morejo primerjati z moško elito. 34 najbolje plačanih igralcev je v letu 2015 skupaj zaslužilo kar 941 milijonov ameriških dolarjev, 21 jih je zaslužilo več kot 20 milijonov ameriških dolarjev – na ženskem seznamu so le štiri ženske, ki so uspele zaslužiti več. Pa tudi ovira za vstop na seznam najbolje plačanih je pri moških krepko višja – zaslužiti morajo vsaj 13 milijonov ameriških dolarjev. Čeprav zares top ženske filmske zvezde še zmeraj dobijo enako plačo kot njihovi moški kolegi, se za ženski del še vedno ne najde dovolj dela ali vlog, da bi lahko zares konkurirale moškemu delu.
Zaenkrat vam lahko zaupamo, da je najbolje plačana igralka v letu 2015 zaslužila 52 milijonov ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: Kdo so najbogatejših monarhi na svetu v letu 2015?

Katere igralke so se letos uspele uvrstiti na seznam in kakšen je njihov zaslužek, si lahko ogledamo v galeriji.

18. Natalie Portman - 6 milijonov ameriških dolarjev Odpri galerijo
Film Sleeping with Other People (2015) Filmski napovednik: Sleeping With Other People (2015) Film Trumbo (2015) Filmski napovednik: Trumbo (2015) festival_slovenskega_filma 18. Festival slovenskega filma v Portorožu – ob polnoletnosti rekordno število filmov Dokumentarni filmi o vesolju SpaceRip: dokumentarni filmi o vesolju, ki jih preprosto morate videti ·