Najboje plačane glasbenice 2016
Kulturni izbor · glasba

Revija Forbes je razkrila, katere so najbolje plačane glasbenice 2016. Lani je s 135 milijoni na vrhu kraljevala Katy Perry, ki pa je letos zdrsnila na šesto mesto. Letošnja največja zaslužkarica med glasbenicami je znan obraz. Uganeš, katera glasbenica je med 1. junijem 2015 in 1. junijem 2016 zaslužila vrtoglavih 170 milijonov ameriških dolarjev in zaslužila več kot drugo- in tretjeuvrščena skupaj?

Najbolje plačana glasbenica 2016 je 26-letna ameriška pevka Taylor Swift, ki je tako ponovno sedla na prestol, ki ga je zasedala že leta 2014, potem pa jo je lani z vrha sklatila njena velika rivalka Katy Perry. Ta je letos strmoglavila po lestvici, saj je zaslužila ‘zgolj’ 41 milijonov, kar je skoraj 100 milijonov manj kot lani, in pristala šele na šesti stopnički.

Zato pa je skoraj toliko več kot lani zaslužila Swiftova, ki je v preteklem obdobju (med 1. junijem 2015 in 1. junijem 2016) zaslužila kar 170 milijonov ameriških dolarjev (lani je z 80 milijoni pristala na drugem mestu) in tako zlahka pometla s konkurenco. Večji del zaslužka ji je navrgla svetovna turneja 1989, veliko se je nakapljalo tudi s strani singla Wildest Dreams, svoje pa so dodale še sponzorske pogodbe s podjetji, kot so Apple, Diet Coke in Keds.

Letos je Swiftowa med drugim postala prva ženska v zgodovini z dvema grammyjema za album leta, na pop nagradah BMI pa so eno od nagrad poimenovali kar po njej, kar samo priča o njenem ‘dometu’.

PREBERITE ŠE: Forbes: najbolje plačane glasbenice v letu 2015

Na drugo mesto se je uvrstila Britanka Adele, ki je po izračunih revije Forbes v zadnjem letu v žep pospravila 80,5 milijona ameriških dolarjev. Največ od tega ji je navrgel album 25, ki jo je zavihtel na vrh najbolje prodajanih glasbenih izvajalcev v letu 2015. Tretje mesto pripada glasbeni veteranki Madonni, ki s 76,5 milijona dolarjev zaslužka močno diha za ovratnik precej mlajše kolegice. Kljub temu obe skupaj nista zaslužili toliko kot Swiftova. Na katerem mestu so pristale Rihanna, Beyoncé in Jennifer Lopez izveš v nadaljevanju.

[Galerija] Top 10 – najbolje plačanane glasbenice 2016:

10. mesto: Celine Dion – 27 milijonov ameriških dolarjevOdpri galerijo

Ko umetniške slike oživijo Lahko naštejete vse znane umetniške slike, ki oživijo v tem videospotu? najbolj žgečljive skladbe vseh časov 17 najbolj žgečkljivih skladb vseh časov Siddharta ima nov videospot - Do konca Siddharta ima nov videospot – Do konca Queen - We Will Rock You To je hitra različica skladbe We Will Rock You skupine Queen · · · ·