Največji zaslužkarji med športniki
V zraku · buzz buzz

Revija Forbes vsako leto objavi seznam najbolje plačanih športnikov na svetu, tokrat pa je razkrila še, kdo so najbolje plačani športniki vseh časov. Za športnikovo kariero je značilno, da je relativno kratka. Ti imajo tako zelo malo časa, da zaslužijo dovolj denarja za dostojno življenje, saj po koncu kariere lahko hitro skopni. No, to zagotovo ne velja za največje zaslužkarje med športniki, ki so s svojimi bajnimi zaslužki bržkone preskrbeli še nekaj generacij za sabo. Ti športniki niso (bili) le najboljši svoje vrste, zmagujejo tudi s številkami na svojih bančnih računih.

Forbes je razkril, kdo so najbolje plačani športniki vseh časov. Šport je trd kruh, a tisti, ki jim je uspel preboj, si svojimi dosežki pridno polnijo račune. Arnold Palmer, nekdanji golfist, ki je iz športnika naredil tržno znamko in velja za očeta športnega marketinga, je v svojem življenju zaslužil kar 1,35 milijarde ameriških dolarjev, večji del od tega po tem, ko je palico obesil na klin. Tudi Michael Jordan, verjetno največja športna znamka vseh časov, še zdaleč ni zaslužil toliko na igrišču kot zunaj njega. Tudi danes večina velezvezdnikov športa poleg ‘redne’ plače svoj videz in priljubljenost izkorišča za namene oglaševanja in promoviranja, kar jim prinaša bajne zaslužke.

PREBERITE ŠE: Forbes: najbolj preplačani igralci v Hollywoodu 2016

Čeprav se največji zneski obračajo v nogometu, pa je na večni lestvici največjih zaslužkarjev med športniki zgolj en nogometaš. Med prvimi desetimi najdemo štiri različne športe, v prvi dvajseterci pa sedem. To so košarka, nogomet, golf, boks, tenis, formula ena in bejzbol. Med 20 najbolje plačanimi športniki vseh časov je kar 13 Američanov.

Top 20 – najbolje plačani športniki vseh časov:

20. mesto: Manny Pacquiao (boks) – 490 milijonov ameriških dolarjevOdpri galerijo

YouTube Rewind 2016 – ''Famous'' Kanyeja Westa YouTube Rewind 2016 – najbolj gledani posnetki leta v enem megamiksu Ženske vseh oblik in velikosti na Victoria's Secret Fashion Show Ženske vseh oblik in velikosti poustvarile modno revijo Victoria’s Secret Fashion Show BOŽIČNI OGLAS Tudi Pornhub z ganljivim božičnim oglasom Neverjetna dejstva 20 neverjetnih stvari, ki se jih niste naučili v šoli · · · ·