Ford F-150 Raptor
Utrip mesta · mobilno

Ford Raptor je agresiven pick-up, ki mu plenilski vzdevek še kako paše. Odrezal si bo znaten kos pogače na trgu robustnih pick-up avtomobilov, hkrati pa se ponaša tudi s titulo najmočnejšega Forda serije F.

Ford F-150 Raptor se je predstavil v svoji najnovejši različici in deluje še bolj strupeno kot kadarkoli do zdaj. Raptor letnika 2019 je še dodatno prilagojen za terensko vožnjo, saj ima ekskluzivne blažilnike Fox 3.0 s katerimi bo z lahkoto preplezal marsikatero skalo. Nov sistem za nadzorovanje podvozja in udobni sedeži Recaro poskrbijo, da voznika ne pretrese in da ne doživi prevelike ‘turbulence’ na zahtevnem terenu.

Aktualnega Raptorja poganja 3,5-litrski V6 EcoBoost motor s 450 konjskimi močmi. Naslednik naj bi imel enak motor, govori pa se tudi o še močnejši različici s 7-litrskim 8-valjnikom. Povezan naj bi bil z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Velik Fordov logotip na prednji maski še poudari robustno držo novega Raptorja, ko pa zahrumi še njegov motor, je vse skupaj že kar malce zastrašujoče.

Galerija slik: Ford F-150 Raptor

Ford F-150 RaptorOdpri galerijo
BMW Motorrad Concept 9cento BMW Motorrad Concept 9cento: motorno kolo, ki ga definira prtljažni kovček Citroën C5 Aircross SUV Citroën C5 Aircross SUV: najnovejši Citroën cilja na udobje 2018-05-VW-TIGUAN-1200x1200-1 copy Čemu se že 10 let ne more upreti Tomi Meglič? Partridge Design Tempus Fury Partridge Design Tempus Fury: Yamaha MT-10 na čisto poseben način · · · · ·