2018-Ford-Mustang-GT-V8-with-Performance-Pack-front-three-quarter-static
Utrip mesta · mobilno

Da športni in ‘seksi’ avtomobili na takšen in drugačen način vplivajo na posameznika ni nobena skrivnost. Najlepše je takrat, ko so ta čustva pozitivna in občutek sreče največji. Eno izmed takih občutenj nam je pričaral tudi novi Ford Mustang, predvsem z V8 napevom in svojo “muscle car” pojavo.

Ford Mustang je eden izmed ameriških mišičnjakov, ki si ga na naših tleh celo lahko omislimo. Na voljo je v dveh izvedbah – coupe oziroma Fastback in Convertible oziroma ‘zgoraj brez’. Na voljo sta dva motorja, med katerima zagotovo največ čustev vzbuja prenovljeni 5-litrski V 8-valjnik s 450 konjskimi močmi in 529 Nm navora. Porabi bolj prijazen motor je 2,3-litrski 4-valjni EcoBoost z 290 konjskimi močmi in 440 Nm navora. Oba motorja sta na voljo z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom ali novim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Tu se seznam opreme še ne konča, saj imamo na voljo vozni način Drag Strip, s katerim nam je omogočeno optimalno speljevanje z mesta, in pa izpušni sistem z aktivnim ventilom, ki nam med drugim omogoča tih način vožnje, da ne zbudimo sosedov, ko se ob poznih urah vračamo domov. Za večjo varnost je na voljo še sistem za preprečevanje naleta in zaščito pešcev, prilagodljiv tempomat in športni sistem vzmetenja MagnaRide TM. Pred voznikom imamo 12-palčni digitalni zaslon z merilniki, ki si ga lahko nastavljamo po lastnih željah, na izbiro pa je kar 7 različnih barvnih shem.

Ford Mustang se od predhodnika ne razlikuje veliko, njegove spremembe so najbolj vidne na prednjem delu. Ima nižje postavljen pokrov motorja z dodanimi režami za vsesavanje zraka, poleg njih pa so preoblikovani LED-žarometi. Zadek je bil deležen manjše spremembe linij, še vedno pa ohranja tako imenovane 3D-luči. Ford Mustanga si lahko omislite v osmih barvah in jih kombinirate s štirimi vrstami 19-palčnih platišč. Atraktivni zunanjosti se poda vrhunsko opremljena notranjost, v kateri so usnjeni sedeži že del serijske opreme. Po želji jih lahko nadgradite z oblazinjenjem iz alkantare, še bolj privlačno izbiro pa predstavljajo sedeži Recaro.

Ford Mustang Fastback z motorjem EcoBoost je na voljo od 46.300 evrov dalje, z močnejšim, V8-motorjem pa od 64.900 evrov dalje. Ford Mustang Convertible z motorjem EcoBoost je na voljo od 51.200 evrov dalje, z 8-valjnikom pa od 71.100 evrov dalje.

Galerija slik: Ford Mustang

Ford MustangOdpri galerijo
Ironwwod Custom Motorcycles "The Moon Walker" “The Moon Walker”: BMW R100r s popolnoma drugačno preobleko Ana Bucik in EcoSport - foto Primoz Korosec - 1 resized Izleti v najboljši družbi – Življenje se dogaja zunaj Aston Martin Rapide AMR Aston Martin Rapide AMR: Rapide je postal še bolj strupen BMW 8 Coupé BMW 8 Coupé: ko obstanete odprtih ust · · ·