mustang
Utrip mesta · mobilno

Ob 50. letnici obstoja modela je Ford kupcem ponudil posebno različico mustanga, ki prekipeva od moči in opreme.

Model mustang je v avtomobilski zgodovini zapisan z velikimi črkami, tako zaradi vlog v kultnih filmih kot je “Bullit” iz leta 1968, z Steve McQueenom za volanom, kakor tudi dejstva da je ob lansiranju, tudi zaradi cenovne dostopnosti, dobesedno obnorel Ameriko.

Pol stoletja obstoja tega modela so pri modrem ovalu obeležili s posebno 50th-anniversary-edition. Za osnovo služi model mustang GT s performance paketom, ki so mu dodali praktično vse dodatke s seznama dodatne opreme. Če boste imeli srečo, da boste med 1.964 srečneži, ki bodo primerek zapeljali v svojo garažo, se boste tako morali odločiti le za menjalnik, ki je lahko šeststopenjski ročni ali prestavna avtomatika, ter izbrati eno od dveh barv v kateri je na voljo. Pod pokrovom pa se bo vrtel atmosferski 5,0-litrski bencinski V8, z 309 kW ali 420 KM. Cena za zdaj ostaja neznanka.

Več fotografij modela Ford Mustang si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
VW-Midsize-Coupe-11 Volkswagen cilja na pomanjšanega CC-ja audi_cover Audi načrtuje širitev družine TT cover_mercedes Zelena luč za Mercedesa MLC johammer-electric-motorcycle-designboom03 Prvi električni motor z več kot 200 kilometri dosega – Johammer J1 · ·