Ford Mustang Shelby GT350
Utrip mesta · mobilno

Fordov najagresivnejši Mustang bo postal še bolj napadalen. Ford Mustang Shelby GT350 je doživel nekaj sprememb za modelno leto 2019 in ima izboljšano vodljivost, boljše ravnotežje in isti rohneči 5,2-litrski 8-valjni V motor.

Ford Mustang Shelby GT350 na prvi pogled ni toliko spremenjen, kolikor so spremenjeni njegovi vitalni deli podvozja. Tako imenovano podvozje MagnaRide je bilo na novo ‘sprogramirano’, dodane so nove vzmeti in spremenjeni blažilniki. Vse to naredi Mustanga GT360 še bolj ostrega in še bolj pripravljenega na ovinke in za pisto. Za še več oprijema bodo skrbele Michelinove pnevmatike na novih 19-palčnih aluminijastih platiščih. Za ustavljanje še vedno skrbi zavorni sistem Brembo, za boljšo aerodinamiko pa spremenjeni spojlerji in difuzorji.

Pod pokrovom Shelbya GT350 rohni 5,2-litrski 8-valjni V motor, ki rdeče polje vrtljajev doseže pri številki 8.250. Ima 526 konjskih moči, 581 njuton metrov navora in je povezan s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Mustang Shelby ni bil deležen le tehničnih olepšav, nekaj je tudi kozmetičnih. Predvsem v notranjosti, kjer bomo lahko našli aluminijasto ali karbonsko osrednjo konzolo, vratne obloge iz semiša Miko in športne sedeže Recaro. Novi sta tudi dve zunanji barvi, vsaka v svojem modrem odtenku. Novi Ford Mustang Shelby GT350 se je prenovil v tehničnem smislu in obdržal podobo agresivnejšega Mustanga. Vse to zaradi rež, ki mogočnemu motorju dovajajo dovolj zraka za njegovo nemoteno delovanje.

Galerija slik – Ford Mustang Shelby GT350

Ford Mustang Shelby GT350Odpri galerijo
Renault Megane R.S. Renault Megane R.S.: nova generacija najbolj strupenega Megana Volkswagen Touareg Volkswagen Touareg: najprestižnejši Volkswagen Porsche 911 Speedster Concept Porsche 911 Speedster Concept: takšna kul ogledala bi si želeli tudi na našem avtomobilu RemetzCar Shooting Brake RemetzCar Shooting Brake: Tesla S v karavanski obliki · · · ·