Ford Ranger Raptor
Utrip mesta · mobilno

Vsi ljubitelji pick-upov imate razlog za veselje. Ford se je namreč odločil, da svojega Ford Rangerja ponudi še v nekoliko bolj “bojevniški” izvedbi – modelu Ford Ranger Raptor. In to vsekakor pomeni “besen” videz in odličen terenski obet.

Ford Ranger je pravzaprav najmanjši Fordov pick-up. Model F-150 je od njega še nekoliko večji in za evropske razmere praktično neuporaben. A ker so se nedavno pri Fordu odločili, da Rangerja ponudijo še na severnoameriškem trgu, je postala logična še različica Raptor, s katero je označena prav najbolj divjaška različica F-150.

In kaj prinaša? Seveda kup serijskih dodatkov, kot so popolnoma spremenjen prednji odbijač, ki omogoča drugačen bolj terenski vstopni kot. Nove so seveda tudi stopnica in obrobe kolotekov ter nekoliko spremenjena platišča z besnimi terenskimi pnevmatikami. Optično pa so razširjeni tudi blatniki. Vsekakor je Ford Ranger Raptor v primerjavi z “običajno” cestno različico dvignjen s posebnimi vzmetmi za terensko vožnjo, ki omogočajo več veselja in poguma urbanim nomadom.

Pod motornim pokrovom se skriva 4-valjni dizel, ki zmore 210 konjskih moči ter 500 Nm navora. Lahko rečemo le: pošteno.

Galerija slik: Ford Ranger Raptor

Ford Ranger RaptorOdpri galerijo

Nissan 370Zki Nissan 370Zki: snežne sanke, kot jih še niste videli honda-3e-d18-4237x2412-ces-2018-robot-4k-17241 Honda E3-D18: konceptni avtonomni štirikolesnik Rezvani Beast Alpha X Blackbird Rezvani Beast Alpha X Blackbird: nevidni lovec s 700 konjskimi močmi Nova generacija Formule E Nova generacija Formule E ·