Ford-S-MAX-5
Utrip mesta · mobilno

Začetnik popularnega segmenta športnih enoprostorcev bo v Parizu doživel svojo drugo svetovno premiero, prihodnje poletje pa ga lahko pričakujete v salonih. Izboljšave pri kakovosti izdelave, ekonomičnosti in tehniki. Pri motorjih nov 1,5-litrksi ecoboost, na voljo tudi štirikolesni pogon in vignale različica.

Novinec prinaša še vedno izrazito športno zunanjo podobo, ki pa bo po novem tudi bolj elegantna, za kar bo poskrbela veliko konkretnejša količina kroma na karoseriji. Prednji del bo zaznamovala sedaj že značilna “aston martin” maska. Velik poudarek je bil tudi tokrat na izredno dobri vozni dinamiki ter tudi ekonomičnosti, znotraj pa na izboljšani prilagodljivosti in prostornosti in predvsem povezljivosti z razno raznimi pametnimi napravami.

Veliko novega je tudi v notranjosti, predvsem pri armaturni plošči, ki izkazuje ameriške korenine znamke v vprašanju. Sprva bo na voljo v izvedbi s sedmimi sedeži, nekoliko kasneje pa naj bi bila na voljo tudi različica s petimi. Novost bo predstavljalo električno premikanje in podiranje sedežev v drugi in tretji vrsti, prostoročno odpiranje prtljažnih vrat (znano že iz kuge), sedeži s funkcijo gretja, hlajenja in tudi masaže, s stališča napredne tehnike in varnosti pa prilagodljivo krmiljenje, parkirna asistenca ter nove generacije sistemov lane assist, zaznavanje vozila v mrtvem kotu, sistema za zaznavanje možnosti trkov in sistema Sync.

Tudi štirikolesni pogon in vignale različica

Postavljen bo na platformo za jesen napovedanega mondea, kar se motorjev tiče pa je za zdaj znano, da bodo na voljo tri različice 2.0-litrskega TDI z 87- 109- in 130 kW ter bencinska ecoboost motorja prostornine 1,5- in 2,0-litra, ki bosta zmogla 116- oziroma 174 kW. Poleg ročnega šeststopenjskega menjalnika, bo pri določenih različicah na voljo tudi prestavna avtomatika z dvojno sklopko, nekoliko kasneje pa bodo na voljo tudi različice s štirikolesnim pogonom.

PREBERITE ŠE: Ford C-max – zategovanje gub prineslo “aston martinovo” masko

Britanski mediji so že napovedali, da se bo prodaja novega S-maxa pričela prihodnje poletje, cene pa naj bi se gibale od 24 tisoč funtov naprej. Proti koncu prihodnjega leta pa bodo še bolj petični kupci lahko posegli tudi po najbolj bogato opremljeni različici – vignale.

Odpri galerijo

Renault espace Renault espace – začetnik segmenta enoprostorcev po novem crossover BMW-serije-2-active-tourer-bmw2-35 City Test: BMW serije 2 Active Tourer – Netipičen Bavarec, ki absolutno navduši aktivne IMG_2968 Ford focus electric – tudi modri oval ima električnega RZC_R-peugeot-rcz-r-rcz-1-2 City Test: Peugeot RCZ-R – francoski dirkalni stroj ·