5be7febbe80c166c9d0d8144_get-yours
V zraku · dizajn

Izdelovanje očal vendarle ni tako težko opravilo, kot se morda zdi. S pomočjo podjetja FOS lahko v Barceloni svoja sanjska sončna očala izdelate sami, ali pa jih v Slovenijo naročite prek interneta.

Oblikovalski studio FOS, ki izhaja iz Barcelone, svojim strankam omogoča, da ustvarijo sončna očala po svoji meri. Kupec mora najprej izbrati barvo plastičnih odpadkov, ki jih kasneje uporabi pri proizvodnem procesu. Edinstvena očala v skladu s posebno formulo iz 100 % reciklirane plastike izdela v le eni uri. Njihov okvir je zasnovan tako, da ga je mogoče vsakič znova preprosto reciklirati.

Prvi model je, vključno s tečaji in vijaki, izdelan iz le enega materiala. Ustvarjalci stremijo k temu, da jim kupci sončna očala po tem, ko jih več ne želijo uporabljati, vrnejo. Na ta način si prizadevajo zagotoviti pretok materialov, ki jih kasneje izkoristijo za izdelovanje novih očal. Podjetje hkrati ponuja popravila okvirja in priponk, po potrebi pa prav tako zamenja vijake in leče.

Delavnice, namenjene izdelovanju očal, vsak četrtek potekajo v kulturnem centru Nest City Lab, ki ga najdemo v Barceloni. Udeleženci si lahko mesta rezervirajo na tej spletni strani. Če v bližnji prihodnosti ne načrtujete potovanja v Barcelono, pa lahko svoja očala seveda tudi naročite v Slovenijo.

V kolikor še niste prepričani, katero barvo izbrati, smo za vas v spodnji galeriji zbrali nekaj predlogov.

Galerija – FOS: sončna očala iz reciklirane plastike

FOS: sončna očala iz reciklirane plastikeOdpri galerijo

Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozička Moški preoblikoval nakupovalni voziček v invalidskega – in osupnil svet NU:RO NU:RO: osupljiva minimalistična ura, ki meri čas kot peščena ura Fuselage Fuselage: okolju prijazno zatočišče za najbolj skrite kotičke sveta virgil-abloh-x-evian-x-soma-refillable-water-bottle-1-1-1200x520 Evian x Virgil Abloh: najbolj modna steklenica za vodo na svetu · · ·