Canon EOS RP
V zraku · tehnologija · gadgeti

Novi Canon EOS RP je fotoaparat brez zrcala in s tipalom polne velikosti za običajne smrtnike – manjši je od predhodnika EOS R, v zmogljivosti ne zaostaja veliko, prijazen je do denarnice in je popoln fotoaparat za amaterje in začetnike.

Fotoaparat brez zrcala in z izmenljivimi objektivi Canon EOS RP je novost, ki bo navdušila vse amaterje in začetnike, ki ljubijo sliko, a niso dovolj spretni, da bi ustvarili osupljive fotografije.

Kamera Canon EOS RP ima tipalo polne velikosti ločljivosti 26,2 MP, kar je malenkostno manj od 30 MP tipala modela EOS R.

Oba poganja procesor Digic 8, enaka je tudi občutljivost ISO (100 do 0000) kot še nekateri drugi tehnični podatki, vključno z zmogljivim sistemom samodejnega ostrenja. Zaslon v “kukalu” fotoaparata Canon EOS RP ima 2,36 milijonov pik, na ohišju aparata pa je tudi na dotik občutljivi zaslon z diagonalo 7,5 cm.

Poleg fotografiranja lahko fotoaparat Canon EOS RP snema video, in sicer v razločljivosti 4K s 24 sličicami na sekundo ali v polni HD s 60 sličicami. Canon EOS RP brez objektiva tehta 485 g, kar je skoraj za tretjino manj od modela R. Z merami 132,5 x 85 x 70 mm je tudi manjši in kompaktnejši.

Preračunano (brez davka) bo za telo treba odšteti malo manj kot 1150 €, z objektivom pa 2118 €.

Galerija: Canon EOS RP

Canon EOS RPOdpri galerijo

Wacom Pro Pen Slim: pametno pero, ki prepreči bolečine med pisanjem. Pero Wacom Pro Pen Slim: brez bolečin med pisanjem Peeqo: robotek, ki govori v jeziku GIFov in videov Peeqo: robotek, ki govori v jeziku gifov in videov LoveSync: gumb, s katerim pozoveš partnerja na igrice pod rjuhami LoveSync: gumb, s katerim pozoveš partnerja na igrice pod rjuhami Louis Vuitton: druga generacija luksuzne ure Tambour Horizon je tu! Louis Vuitton: druga generacija luksuzne ure Tambour Horizon je tu! ·